ΥΓΕΙΑ

ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΕ KAI Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

Τις προθεσμίες του χρονοδιαγράμματος για την πληρωμή των Φαρμακοποιών, προσπαθεί να τηρήσει το υπουργείο Υγείας, καταβάλλοντας τη δεύτερη δόση των οφειλών.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Αγώνα δρόμου για την υλοποίηση του προγράμματος της πληρωμής των Φαρμακοποιών, πραγματοποιεί το υπουργείο Υγείας.

Έτσι, μετά την πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ των 75 εκατομμυρίων ευρώ, στις 25 του Μάη, καταβάλλεται ήδη η δεύτερη δόση των 125 εκατομμυρίων, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για τις οφειλές Μαρτίου και Απριλίου.

Η επόμενη δόση έχει οριστεί για τα μέσα Ιουνίου, με την οποία θα αποπληρωθούν οι δύο μήνες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγεία, οι υπουργοί Υγείας και Εργασίας, Χ. Κίττας και Α. Ρουπακιώτης συνεχίζουν, σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τους διοικητές των εμπλεκόμενων ασφαλιστικών Ταμείων και κυρίως τον ΕΟΠΥΥ, τις ενέργειες για την εισροή των χρηματικών ποσών που απαιτούνται για την πλήρη υλοποίηση των δεσμεύσεων του χρονοδιαγράμματος έως τα μέσα Ιουνίου.
Μάλιστα, εκτιμάται πως τα ποσά αυτά θα βρίσκονται στη διάθεση και της κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Παρ' όλα αυτά, οι Φαρμακοποιοί συνεχίζουν να μη χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, με τον Φαρμακευτικό Σύλλογος της Αττικής, μάλιστα, να ξεκαθαρίζει πως θα σταματήσει μόνο όταν καταβληθεί το σύνολο των οφειλών του 2012 και του 2011.

Επικριτικό στη στάση αυτή των Φαρμακοποιών εμφανίζεται το υπουργείο Υγείας, στην ίδια ανακοίνωση.

«Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι, παρά την τήρηση των δεσμεύσεων, ο κλάδος των φαρμακοποιών συνεχίζει την αναστολή της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μη ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης για παύση των κινητοποιήσεων εν μέσω προεκλογικής περιόδου, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση και καλεί τους Φαρμακοποιούς «να εκτιμήσουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται και να λειτουργήσουν με γνώμονα την εξυπηρέτηση του ευρύτερου κοινωνικού συμφέροντος».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.