ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΣΕ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΛΠΙΖΕΙ Η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ, ΕΛΕΩ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η αποκάλυψη της Χρυσής Αυγής αλλά και το περιστατικό αυτοδικίας στην Παιανία εξετάζουν τα επιτελεία στα κόμματα της κεντροδεξιάς. Στον Άγιο Παντελεήμονα και αργότερα στη ΓΑΔΑ, ο Αντώνης Σαμαράς.

Η επίθεση του Ηλ.Κασιδιάρη στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη δεν αποκλείεται να αποδειχθεί μεγαλύτερης σημασίας, από ένα απλό «περιστατικό» στις τηλεοπτικές οθόνες, εκτιμούν κομματικά στελέχη. Το σοκ από την απροκάλυπτη βία του εκπροσώπου της οργάνωσης Χρυσή Αυγή δεν αποκλείεται να ωθήσει πολλούς εκ των ψηφοφόρων σε επιλογή σταθερότητας στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, προκειμένου να αποφευχθούν τα... χειρότερα.

Ήδη ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός επενδύει σημαντικά στη χθεσινή εξέλιξη και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο μόνος που φώναζε προεκλογικά για τη Χρ. Αυγή – προς την οποία έχανε ψήφους – επιχειρεί ήδη τον επαναπατρισμό των ψηφοφόρων του. Την ίδια στιγμή, στη λεωφόρο Συγγρού τα νέα δεδομένα βρίσκονται στο τραπέζι της ηγετικής ομάδας και είναι ειλημμένη απόφαση το κόμμα, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, να επιμείνει στο δίπολο «νόμος και τάξη», παράλληλα με τα ζητήματα της οικονομίας. Άλλωστε, η επίθεση Κασιδιάρη συνέπεσε με τη δολοφονία Αλβανού διαρρήκτη από 25χρονο Έλληνα στην Παιανία, αναδεικνύοντας την άλλη όψη του νομίσματος.

Ο Λα.Ο.Σ. με δήλωσή του στάθηκε αρωγός στον 25χρονο, ενώ από τη Ν.Δ. ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γ. Μιχελάκης ναι μεν απέρριψε την αυτοδικία ως λύση «τόσο για την εγκληματικότητα όσο και για τη λαθρομετανάστευση», ωστόσο χαρακτήρισε ως κατανοητή και απόλυτα δικαιολογημένη η οργή των πολιτών, που αισθάνονται απροστάτευτοι, ακόμα και μέσα στα σπίτια τους, εξαιτίας της έξαρσης της εγκληματικότητας. Νωρίτερα, σκληρή γλώσσα για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, το οποίο συνέδεσε με την εγκληματικότητα, χρησιμοποίησε και ο Αντ. Σαμαράς κάνοντας λόγο για την «ανάγκη να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν το μεγάλο, καινούργιο καημό, που έχει ο κόσμος, που λέγεται λαθρομετανάστευση».

Για τη Ν.Δ οι τελευταίες εξελίξεις, δεν λειτουργούν μόνον ως στοιχεία ενισχυτικά της ρητορικής της αλλά και ως επιχειρήματα εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ενδεικτικό ότι στελέχη της, σχολίαζαν με αφορμή τα κρούσματα παραβατικότητας τη θέση της Κουμουνδούρου για αφοπλισμό της αστυνομίας (σ.σ. έστω κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στις διαδηλώσεις) ενώ δεν έλειπαν και στελέχη που σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΕΣΡ μετά την επίθεση Κασιδιάρη, σημείωναν δηκτικά ότι δεν υπήρξε αντίστοιχη ευαισθησία όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Τατσόπουλος συνεπλάκη στο στούντιο με τον τότε υποψήφιο της Δράσης, τώρα της Ν.Δ., Στ. Σταυρίδη.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.