ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΡΙΠΛΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΜΟΝΤΙ

Στο Κίεβο θα βρίσκεται την Κυριακή ο Μάριο Μόντι, για να δει τον Μάριο Μπαλοτέλι επί του έργου. Το δικό του έργο άλλωστε, στέφθηκε με διπλή επιτυχία. Συν μία, αυτή της εθνικής ποδοσφαίρου…

Και τώρα Ιταλία – Ισπανία. Όχι, δεν υποβόσκει νέα κόντρα στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολύ περισσότερο μετά την νίκη που πέτυχαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών του Νότου, ενάντια στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Ο λόγος για το ποδόσφαιρο και τον τελικό του Euro 2012.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ανακοίνωσε πως θα μεταβεί στο Κίεβο για τον αγώνα. Νωρίς το πρωί, ο Ιταλός σούπερ Μάριο, ένας από τους δύο σούπερ Μάριο που πρωταγωνίστησαν το προηγούμενο 24ωρο, δήλωνε διπλά ικανοποιημένος για τη συμφωνία που επετεύχθη στη διάρκεια της πρώτης ημέρας της συνόδου κορυφής της ΕΕ, τόσο για το περιεχόμενο της συμφωνίας όσο και επειδή ενίσχυσε τη διαδικασία μπλοκάροντας την υιοθέτηση του συμφώνου ανάπτυξης μέχρι να πετύχει επείγοντα μέτρα για τις χώρες που αντιμετωπίζουν χρηματοπιστωτικές δυσκολίες.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως οι συνομιλίες με τους Ευρωπαίους εταίρους του πέρασαν «μια πολύ δύσκολη στιγμή». «Υπήρξαν λίγες εντάσεις», αλλά «αυτό ήταν χρήσιμο», δήλωσε.

«Αν και αναγνωρίζαμε τον εαυτό μας στο σύμφωνο ανάπτυξης, η Ιταλία εξέφρασε μια επιφύλαξη και εμπόδισε την άμεση υιοθέτηση του συμφώνου ανάπτυξης, όπως έκανε στη συνέχεια και η Ισπανία», εξήγησε.

Τελικά, όπως επισήμανε, αυτό το μπρα-ντε-φερ κατέληξε σε ικανοποιητικά μέτρα για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης.
Αναφερόμενος και στη χθεσινή νίκη της χώρας του στον ημιτελικό του Euro 2012 επί της Γερμανίας με 2-1, δήλωσε ευτυχής και υπερήφανος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.