ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΡΕΛΑΣ ΣΤΟ ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ

Τον παραλογισμό των οριζοντίων περικοπών βιώνει το Σαν Τζιμινιάνο, μία από τις πιο όμορφες μικρές πόλεις της Τοσκάνης. Πριν από ένα μήνα η κυβέρνηση Μόντι επαινούσε τις δημοτικές αρχές για τη διαχείριση που κάνουν και σήμερα τους ζητεί να απολύσουν περισσότερους από το 1/3 των δημοτικών υπαλλήλων!

Αιτία είναι η άνευ εξαιρέσεων εφαρμογή του κανόνα που θέλει έναν υπάλληλο να αντιστοιχεί σε 144 δημότες. Το Σαν Τζιμινιάνο έχει 7.000 κατοίκους και 89 δημοτικούς υπαλλήλους, έτσι η Ρώμη απαιτεί τον περιορισμό του αριθμού τους σε 35. Η απαίτηση δεν λαμβάνει όμως υπόψη το γεγονός ότι το μεσαιωνικό χωρίο υποδέχεται κάθε χρόνο τρία εκατομμύρια επισκέπτες, ούτε ότι δεν χρωστά σε κανέναν και παρουσιάζει πλεόνασμα, λόγω του συναλλάγματος που αφήνουν οι τουρίστες.

«Είναι μια τρελή ιστορία. Τον Ιούνιο, η κυβέρνηση χαιρέτισε τη διαχείρισή μας. Δεν έχουμε ούτε χρέη ούτε δάνεια να τρέχουν (...). Στη συνέχεια, τον Ιούλιο, η ίδια κυβέρνηση μας επιβάλλει να μειώσουμε το προσωπικό μας από 89 σε 54 πρόσωπα», δήλωσε ο δήμαρχο της πόλης, Τζάκομο Μπάσι. Υπογράμμισε ότι δεν περισσεύει κανείς, καθώς και οι 89 υπάλληλοι του δήμου είναι απαραίτητη για τη διαχείριση μιας ολόκληρης σειράς από υπηρεσίες, ιδιαίτερα των χώρων στάθμευσης και των μουσείων, που μας επιτρέπουν να έχουμε καθαρά κέρδη 2,5 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, από τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη στην Ιταλία και υπηρεσίες που άλλες κοινότητες του μεγέθους μας δεν μπορούν να προσφέρουν στους πολίτες τους».

Οι δημοτικές αρχές του Σαν Τζιμινιάνο ζητούν από την κυβέρνηση να ψηφίσει τροπολογία, ώστε ο αριθμός των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων να μην βασίζεται μόνο σε πληθυσμιακά κριτήρια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.