ΚΟΣΜΟΣ

Ο ΜΟΝΤΙ ΚΟΒΕΙ 100.000 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Την περικοπή 100.000 θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα έως το 2014 σχεδιάζει η ιταλική κυβέρνηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Corriere della Sera.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, φέτος ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων θα μειωθεί κατά σχεδόν δέκα χιλιάδες, ενώ μέχρι το τέλος του 2014 θα καταργηθούν ακόμη 90.000 θέσεις εργασίας. Οι περικοπές αναμένεται να επιτευχθούν μέσω συνταξιοδοτήσεων και παγώματος των προσλήψεων και όχι απολύσεων. Εξετάζεται μεταξύ άλλων και πρόγραμμα «εφεδρείας» που θα προβλέπει την καταβολή του 80% του μισθού για δυο χρόνια, μέχρι την κανονική χορήγηση της σύνταξης. Επίσης, αναμένεται να μειωθεί στα επτά ευρώ το ποσό στα κουπόνια που δίδονται στους δημόσιους υπαλλήλους για το γεύμα τους, περιορισμός κατά20% των ανωτέρων υπαλλήλων και των διευθυντικών στελεχών και κατά 50% των αυτοκινήτων που που διατίθενται προς χρήση των στελεχών κρατικών εταιρειών.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η ιταλική κυβέρνηση έχει θέσει στόχο συνολικής μείωσης του προσωπικού κατά 180.000, χωρίς όμως να θέσει σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Στο ιταλικό Δημόσιο εργάζονται συνολικά 3,4 εκατ. άτομα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.