ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Δύο «όχι» και δύο ναι, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη χθεσινή συνάντηση της Τρόικας εσωτερικού. Όχι σε απολύσεις στον δημόσιο τομέα και σε περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, ναι στην παράταση και τη μείωση του χρέους. 

Ηχηρό «όχι» σε τυχόν απολύσεις στον δημόσιο τομέα και αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που θα έθεταν την χώρα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου, είπε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις δηλώσεις του λίγο μετά έθεσε το θέμα της περαιτέρω απομείωσης του χρέους, συμφωνώντας απολύτως -με τον Αντώνη Σαμαρά- στην ανάγκη επίσπευσης των αποφάσεων, και άρα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης.

Λίγο νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, φέρεται να είχε τονίσει την ανάγκη «να παλέψουν περισσότερο» οι υπουργοί, ώστε να γίνουν πιο πειστικοί απέναντι στους εταίρους μας, με πηγές της Ιπποκράτους να φέρνουν αργότερα ως παράδειγμα το θέμα της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια. Αυτό, δεν θα έθετε την χώρα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου, αφού υπάρχουν άλλα κράτη-μέλη όπου οι πολίτες συνταξιοδοτούνται στα 68, αλλά αν δεν συνοδευτεί από μέτρα κατά της συνεχώς διογκούμενης ανεργίας -εξηγούσαν- δεν θα είχε κανένα όφελος.

Οι ίδιες πηγές, διαβεβαίωναν ότι στα «όχι» (σε θέματα απολύσεων, περαιτέρω αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις και οριζόντιων περικοπών) συγκλίνει πλέον και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Κατά τα λοιπά, τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο Φώτης Κουβέλης, φέρονται να ζήτησαν να μη ληφθούν βιαστικές αποφάσεις για το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ σε μία ένδειξη καλής θέλησης προς την τρόικα ως προς την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας για μεταρρυθμίσεις, πρότειναν την κατάθεση άμεσα του ενιαίου φορολογικού νομοσχεδίου.

Στις δηλώσεις του, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέφερε ως «δεδομένη» την παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής, επιχείρησε να δώσει «αναπτυξιακό χαρακτήρα» στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ζήτησε αξιοποίηση των αποφάσεων της ΕΕ και της Ευρωζώνης στο πώς μπορεί να κινηθεί η χώρα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων.

«Για μας δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να γίνει καμία περαιτέρω αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις» και επιμένοντας ότι έχουν ήδη γίνει μεγάλες κινήσεις στην κατεύθυνση ελαστικοποίησής τους.

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: «ΟΧΙ» ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΣΥΖΗΤΟΥN ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ | Matrix 24 13/09/2012

    […] ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.