ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΡΕΝ: ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Τέλος στη συζήτηση που έχει… ανάψει περί απομείωσης του ελληνικού χρέους επιχείρησε να βάλει ο Ευρωπαίος επίτροπος, Όλι Ρεν, μιλώντας σε εκδήλωση του πανεπιστημίου Harvard.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο κ. Ρεν σε ερώτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και για το ενδεχόμενο νέου "κουρέματος" ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. «Δεν συζητάμε νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους» υποστήριξε ο κ. Ρεν και συμπλήρωσε

πως είναι «δύσκολο να κρίνει κανείς ποια θα είναι τα επόμενα βήματα στην Ελλάδα», καθώς βρίσκονται εν αναμονή της έκθεσης της τρόικας, που θα αξιολογεί το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Παράλληλα, μίλησε και για τη δημοσιονομική ενοποίηση της ευρωζώνης, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί τόσο σύντομα.

Ωστόσο σημείωσε ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης είναι αποφασισμένοι να «χρησιμοποιήσουν τα διαθέσιμα εργαλεία με αποδοτικό και ευέλικτο τρόπο. Συγκεκριμένα, να είναι σε ετοιμότητα να παρέμβουν στις αγορές ομολόγων, εφόσον καταστεί αναγκαίο».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.