MEDIA

Αλ Τσαντίρι Νιούζ

Πώς σχολίασε τη σύλληψη του Βαξεβάνη ο Λαζόπουλος;

«Αλ Τσαντίρι Νιουζ» είχε χθες το βράδυ και ο Λάκης Λαζόπουλος δεν μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη μετά τη δημοσιοποίηση στο περιοδικό του, «Hot Doc», της λίστας Λαγκάρντ.
Πώς σχολίασε τη σύλληψη του Βαξεβάνη ο Λαζόπουλος;

Ο Λαζόπουλος ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στα λόγια του και συγκεκριμένα ανέφερε:

«Tον γνωρίζω πολύ καλά, προσωπικά, και, για να μην πω πολλά, θα πω ότι είναι ένας δημοσιογράφος που δεν κωλώνει. Αλλά θα ήθελα να αντιμετωπίσω με ψυχραιμία το όλο θέμα και να το δω σφαιρικά, για να μην πει κανείς ότι κάνω κάτι συγκεκριμένο επειδή τον συμπαθώ. Το λαϊκό αίσθημα σωστά και ορθά απαιτεί όλη την αλήθεια στο φως. Πολύ ορθώς δεν έβαλε στο άρθρο τα ποσά (σ.σ.: των καταθέσεων), επειδή γνώριζε πως θα μπορεί να στοχοποιούσε ανθρώπους και να τους στήσουν αύριο ακόμα και μία ψεύτικη ιστορία απαγωγής κάποιου και να του τη χρεώσουν. Πρόλαβε μια οποιαδήποτε τέτοια κίνηση. Άλλωστε οι υπηρεσίες θα κρίνουν τι έχει γίνει με τα χρήματα! Και όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα, μπορεί κάποιος να θέλει να κρατάει τα χρήματά του κρυφά από τα παιδιά ή τη γυναίκα του – αυτό είναι προσωπικό δεδομένο – αλλά και αυτό το καλύπτει ο Κώστας Βαξεβάνης λέγοντας πως μέσα στη λίστα θα υπάρχουν άνθρωποι που τα λεφτά τους δικαιολογούνται. Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει το ΣΔΟΕ, όταν κάνει την έρευνα, να εκδώσει μια λίστα αθωότητας – έστω και αν υπάρχει ένας ή δυο. Ας βγάλει το ΣΔΟΕ λίστα αθωότητας, και είμαι σίγουρος πως ο κύριος Βαξεβάνης θα τη δημοσιεύσει. Ο Βαξεβάνης δεν θέλει να ανοίξει κανένα παράθυρο κατάχρησης του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, όπως έγινε με τις οροθετικές γυναίκες. […] Τα παράνομα χρήματα, πριν φύγουν, ήταν εδώ στην Ελλάδα. Δεν έφυγαν έτσι! Ο Βαξεβάνης δεν θέλει να ανοίξει τέτοια παράθυρα. Κανένας δεν μπορεί να καταδικαστεί χωρίς καμία κατηγορία έτσι απλά» ανέφερε.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο καθένας έχει δικαίωμα ως Ευρωπαίος πολίτης, τα χρήματα που κερδίζει νόμιμα να τα επενδύει ή να τα πάει όπου θέλει. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, ο νόμος έχει να μετρήσει ποιο είναι το υπέρτατο και αυτό είναι που θα κρίνει το δικαστήριο. Και ας μας εξηγήσουν επιτέλους οι υπηρεσίες τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο θέμα. Και όταν τελειώσει αυτή η ιστορία πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια για όσους είναι εντάξει, εφόσον δεν μπόρεσε το κράτος να τους προφυλάξει δύο χρόνια τώρα».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.