MEDIA

Με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις

Στον ΕΟΠΥΥ και οι δημοσιογράφοι

Τροπολογία που εντάσσει τους κλάδους υγείας του ταμείου των δημοσιογράφων ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κατέθεσε τελικά το υπουργείο Οικονομικών στο σχέδιο νόμου για τις αποκρατικοποιήσεις.
Στον ΕΟΠΥΥ και οι δημοσιογράφοι

Σύμφωνα με πληροφορίες σε δεύτερο χρόνο αναμένεται και η ένταξη του ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΥΥ.

Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι  Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού δικαίου και η ένταξή του αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις γιαυτό και τελικά κρίθηκε σκόπιμο να παραπεμφθεί για το μέλλον.

Αντίστοιχες αντιδράσεις έχει  έχει προκαλέσει και η ένταξη των ταμείων των γιατρών των μηχανικών και των δικηγόρων καθώς και των τραπεζοϋπαλλήλων τα οποία θεωρούνται υγιεί και είχαν εξαιρεθεί από την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ.

Παρότι έως και την τελευταία στιγμή υπήρχε η δέσμευση κυβερνητικών στελεχών ότι τουλάχιστον το ταμείο των δημοσιογράφων θα εξαιρεθεί τελικά, πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την ένταξή τους στον πολύπαθο οργανισμό που πνίγεται στα ελλείμματα παρότι η λειτουργία του ξεκίνησε μέσα στο 2011.

Η γενικόλογη πρόβλεψη του μνημονίου για ένταξη όλων τα ταμείων υγείας στον ΕΟΠΥΥ τέθηκε από την τρόικα ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας.

Έντονες αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν μπορεί το Ταμείο των δημοσιογράφων να το φέρνετε την τελευταία στιγμή με διατάξεις παρασκηνίου και να το χώνετε στη μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ. Δεν έχετε καμία νομιμοποίηση να φέρνετε τέτοιες διατάξεις - παρά μόνον μετά από παρεμβάσεις της αίθουσας. Όχι της Τρόικας!» ανέφερε ο κος Λαφαζάνης.

«Όλα τα ταμεία πρέπει να μπουν στον ΕΟΠΥΥ για να μην υπάρχει Ελλάδα δύο και τριών ταχυτήτων. Αν εξαιρούσαμε τους δημοσιογράφους, είναι και οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δικηγόροι, οι γιατροί - αλλά δεν θα υπάρχει ΕΟΠΥΥ» απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας.

 

«Δεν είστε δικτάτορας σ' αυτή τη χώρα ελέω Τρόικας, αλλά υπουργός μιας Δημοκρατίας, που πρέπει να σέβεται τους νόμους και τον Κανονισμό της αίθουσας» ανταπάντησε ο Π. Λαφαζάνης. «Δεν έπρεπε να βάλετε στον ΕΟΠΥΥ κανένα απ' αυτά τα Ταμεία γιατί είναι εύρωστα. Τα πάτε στον ΕΟΠΥΥ για να τα βουλιάξετε και να καταστρέψετε κάθε ίχνος δημόσιου οργανισμού υγείας» τόνισε ο ίδιος

«Ο λόγος που προτείνω το ταμείο δημοσιογράφων, είναι επειδή χρησιμοποιούν δημόσιους πόρους, πόρους υπέρ τρίτων, κοινωνικούς πόρους» επέμεινε ο υπουργός Οικονομικών.

Στήριξη Στουρνάρα από τον Άδωνι Γεωργιάδη 

«Με εκπλήσσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλη του η επιχειρηματολογία ήταν να πάρουμε χρήματα απ' αυτούς που έχουν για να πάνε σ' αυτούς που δεν έχουν. Ακριβώς αυτό είπε ο κύριος υπουργός. Υποστηρίξατε τους πλουσίους εάν δεν το καταλάβατε - έστω και σε επίπεδο ταμείου» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπιζόμενος τον Γ.Στουρνάρα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.