MEDIA

Απεργούν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ

Απεργούν την ερχόμενη Δευτέρα οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στον Τύπο, αντιδρώντας στα νέα μέτρα.
Απεργούν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ

Με κοινή απόφαση των Ομοσπονδιών ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΟΜΤΒΧ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΦΕ θα παραγματοποιηθούν και στάσεις εργασίας την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, από 10.00-14.30 και την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, από 16.00-19.00.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί και φωτορεπόρτερ διεκδικούν:

«1.  Να μην επανέλθει με οποιοδήποτε τρόπο η τροπολογία Στουρνάρα και να σταματήσει κάθε προσπάθεια κατάργησης των πόρων του ασφαλιστικού μας συστήματος.
2.   Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων μας με το PSI.
3.   Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
4.   Να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
5.   Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία.
6.   Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων.
7.   Να σταματήσει κάθε απόπειρα παρέμβασης στο δημοσιογραφικό έργο και να αρθούν όλες οι δυσμενείς επιπτώσεις και διώξεις εναντίον συναδέλφων μας που επιτελούν το λειτούργημα της Ενημέρωσης».

Η ΠΟΕΣΥ κάλεσε τους δημοσιογράφους-βουλευτές να αποτρέψουν με την ψήφο τους την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος του κλάδου. Συνεχάρη τους Μίμη Ανδρουλάκη, Τέρενς Κουίκ, Νάσο Αθανασίου, Γιώργο Βαρεμένο και Λιάνα Κανέλλη που καταψήφισαν την τροπολογία για ένταξη στον ΕΟΠΥΥ του Ταμείου των εργαζομένων στα ΜΜΕ και ζήτησε από τους Γιάννη Αδριανό, Σοφία Βούλτεψη, Σίμο Κεδίκογλου, Φωτεινή Πιπιλή, Γιάννη Μιχελάκη, Γιώργο Κοντογιάννη, Πάνο Παναγιωτόπουλο, Αργύρη Ντινόπουλο, Κώστα Γκιουλέκα και Άννα Καραμανλή, «να ενώσουν θετικά τις προσπάθειές τους και αυτοί με την αρνητική αυτή φορά ψήφο τους, αν επανέλθει η τροπολογία το πολυνομοσχέδιο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.