ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διάλεξη στην Ακαδημία Αθηνών

Μεγάλες προσδοκίες για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες

Βέβαιος ότι το γεωλογικό υπόβαθρο της Ελλάδας «κρύβει» πληθώρα κοιτασμάτων υδρογονανθράκων είναι ο ακαδημαϊκός και πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, Λουκάς Χριστοφόρου.
Μεγάλες προσδοκίες για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες

Σε διάλεξη που θα δώσει απόψε στην Ακαδημία Αθηνών, θα υποστηρίξει ότι πέρα από τις πολλά υποσχόμενες εποχές της Δυτικής Ελλάδας και της Κρήτης, υπάρχουν ενδείξεις για υδρογονάναθρακες  και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, την Ακαρνανία, τα Γρεβενά, το Θερμαϊκό κόλπο, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο.

«Είναι άκρως αναγκαία η προώθηση της έρευνας των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, προκειμένου να αποκτήσουμε το ταχύτερο σαφή εικόνα για την ύπαρξή τους σε κάθε περιοχή του ελληνικού χώρου», τόνισε, μιλώντας στο πρακτορείο ΑΜΠΕ.

«Ένας πολιτισμός για να είναι βιώσιμος χρειάζεται βιώσιμη ανάπτυξη και άρα βιώσιμες πηγές ενέργειας, που θα είναι οικονομικά προσιτές, συμβατές με το περιβάλλον και θα παρέχονται στην κοινωνία σε βάθος χρόνου», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι πέρα από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, η ανάπτυξη -και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών- απαιτούν και την εξοικονόμηση ενέργειας και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών.

Η διάλεξη του Λουκά Χριστοφόρου, με θέμα «Ελληνικοί ενεργειακοί πόροι» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 7 μ.μ., στην Ακαδημία Αθηνών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.