LIFESTYLE

Τα ζώδια κάνουν ...παιχνίδι

Σεληνιακή έκλειψη στους Διδύμους

Το αστρολογικό σύμπαν δίνει τον τόνο στην καθημερινή μας ζωή. Τελικά, για ποιον συνωμοτούν τα άστρα; Το matrix24.gr σας παρουσιάζει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (26 Νοεμβρίου - 2 Δεκεμβρίου).
Σεληνιακή έκλειψη στους Διδύμους

Κριός

Η εβδομάδα, Κριέ, ξεκινά κρατώντας (ακόμα!!!) την εμπόλεμη αύρα των τελευταίων ημερών. Οι εντάσεις και οι ρήξεις -στον επαγγελματικό, κυρίως, στίβο- σε κάνουν να γυρνάς άυπνος όλη τη νύχτα στο κρεβάτι σου σαν το αρνί στη σούβλα, ένα πράμα. Το αίτημά σου να μοιράζεσαι απόλυτα τα πάντα (life, universe and everything, τύπου) με τον/την εκλεκτό της καρδιάς σου, ανάγεται σε ζήτημα ζωής και θανάτου, μείζονος σοβαρότητας. «Σοβαρότητα» είναι και η λέξη κλειδί των ημερών όσον αφορά στη σχέση της ζωής σου, στον τρόπο που την προσεγγίζεις και στα όσα απαιτείς με τη σειρά σου κι εσύ. «Δέσμευση», θα μπορούσε να είναι μια άλλη λέξη που φέρνει αυτή η εβδομάδα, όχι απαραίτητα τόσο πολύ με την έννοια της βέρας, όσο με την έννοια της προσήλωσης στον/ην Άλλο/η, και στον κοινό σας στόχο. Ο οποίος κοινός σας στόχος, ξέρεις, ουδόλως απίθανο είναι να σου αποκαλυφθεί γύρω στη Σεληνιακή έκλειψη στους Διδύμους, στις 28/11.

 

Ταύρος

Η σύνοδος Αφροδίτης-Κρόνου στο απέναντι ρετιρέ (λέγε με και Σκορπιό), δεν είναι να την περάσουμε στο ντούκου, παιδί μου Ταύρε. Έρχεται το πλήρωμα του χρόνου, μη σου πω και του Κρόνου: μία πολύπαθη σχέση είτε που οδεύει κατά συγκατοίκηση/εκκλησία/Ιασώ μεριά, είτε που την τελειώνεις εσύ με συνοπτικές διαδικασίες. Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για ένα τέλος εποχής – και βεβαίως για το ξεκίνημα μίας άλλης στην οποία, αν θέλεις να ακούσεις τον Κρόνο, καλείσαι να βάλεις τα σωστά θεμέλια. Η έκλειψη Σελήνης στον 2ο ηλιακό σου οίκο που μιλάει για τα χρήματά σου μας λέει ότι πρέπει να προσέχεις για να έχεις. Ναι μεν ο Ερμής γυρίζει ορθόδρομος στην αρχή της εβδομάδας, γυρίζουν όμως ελεύθεροι και πολλοί απατεώνες εκεί έξω. Τα μάτια σου δεκατέσσερα!

 

Δίδυμοι

Ήσουν μουρλοκομείο κι από μόνος σου, Δίδυμε καλό μου παιδί – σκέψου τώρα, με τη Σεληνιακή έκλειψη στις 28 του μήνα κορώνα στο κεφάλι σου τι έχει να γίνει! Ευτυχώς (τόσο για σένα όσο και για τους παντέρμους άλλους 11 του ζωδιακού…) ο κυβερνήτης σου, Ερμής, ορθοδρομεί με το ξεκίνημα της εβδομάδας, κάνοντάς σε λιγότερο Καλ Ελ και περισσότερο Κλαρκ Κεντ. «Τώρα καλό είναι αυτό;» Θα με ρωτήσεις ξινισμένα. Καλό και τρίκαλο είναι! Με τις καθημερινές υποχρεώσεις σου απέναντι στην δουλειά σου αλλά και στη σχέση σου, κάποιος έπρεπε να σε προσγειώσει.

Υ.Γ.1.: Κάνω ότι δεν άκουσα την ερώτησή σου «πώς γίνεται μία σχέση να έχει υποχρεώσεις»…

Υ.Γ.2. : Σε περίπτωση που δεν είσαι όσο σωστός/ή θα έπρεπε απέναντι στη σχέση σου, οι μέρες θέλουν άπειρη προσοχή ώστε να μη σε τσακώσει κανείς να κλέβεις μελομακάρονο, ναι; Ναι.

 

Καρκίνος

Θα σου πω ένα μυστικό. Όταν η αστρολόγος σου απαντά στις φοβίες σου με τη φράση «άντε καλέ! εσύ θα τους θάψεις όλους!», εννοεί πως θα τους ξεκάνεις κυρίως με την κυκλοθυμία σου. Η κυκλοθυμία σου αυτή την εβδομάδα σπάει κόκκαλα, Καρκίνε: βλέπεις, μία Σεληνιακή έκλειψη στον τομέα του υποσυνειδήτου σου, των ονείρων, των φοβιών και των μυστικών δεν είναι παίξε γέλασε. Ευτυχώς, ο έρωτάς σου μοιάζει να είναι προσγειωμένο πλάσμα και δεν μασάει κατά τις «Δρ Τζέκυλ-Μίστερ Χάιντ» φάσεις σου – οπότε, ευτυχώς, και επιβιώνει, και συνεχίζετε να είστε αγκαλιά κι αγαπημένοι. Εκτός (φρικτή λέξη, έτσι;) κι αν βγάλεις από το ντουλάπι το υπερόπλο της ατέρμονης γκρίνιας. Εκεί, τον/την βλέπω να αυτοκτονεί με τελετουργικό σεπούκου στη Σταδίου. Φωνάζοντας «πώρωση!».

 

Λέων

«Ό,τι αξίζει, πονάει κι είναι δύσκολο». Ο στίχος αυτός των Πυξ Λαξ, Λέοντα, συνοψίζει περίφημα το κλίμα εντός οικίας και οικογένειας, αλλά και το μάθημα που έχεις να πάρεις από εκεί. Το «αίμα» σου μπορεί να είναι εκείνοι που σου προκαλούν τον περισσότερο πόνο, καθώς και άλλα εντονότατα αρνητικά συναισθήματα, αλλά είναι και οι άνθρωποι που δεν θα μπορέσεις να αφήσεις πίσω σου ποτέ, γιατί πολύ απλά τους κουβαλάς πάντα μέσα σου. Αυτό να το θυμάσαι όταν, τις προσεχείς ημέρες, φίλοι, συνεργάτες και γνωστοί θα αποδεικνύονται «λίγοι», υπερόπτες και αγνώμονες. Να μη μιλήσω καν για έναν έρωτα που, αν έγραφε βιβλίο, θα ήταν οι «50 αποχρώσεις της αναξιοπρέπειας». Θα πρότεινα να περιμένεις λίγο ακόμα, αξιώνοντας όσα πραγματικά αξίζεις. Δεν είναι καθόλου λίγα, ξέρεις.

 

Παρθένος

Έκτακτα, περίφημα, λαμπρά! Μετά από 1-2 εβδομάδες συναισθηματικής «κουλοσύνης», όπου σε παρατηρώ και δεν ξέρω τι άλατα να πάρω να εισπνέω για να γλυτώσω το εγκεφαλικό, η αστρολόγος, επιτέλους σοβάρεψες! Ξέρω, με σύνοδο Αφροδίτης – Κρόνου στον τομέα της επικοινωνίας σου, δεν έτυχε, πέτυχε. Βάζει κι ο Ερμής, ο κυβερνήτης σου, ορθόδρομος πιά, το χεράκι του, και ποιος άκουσε τον/την Παρθένο και δεν φοβήθηκε. Προσωπικά, δεν θα ήθελα να ήμουν ούτε μυγούλα στον τοίχο την ώρα που θα ανοίξεις το στόμα σου και θα πεις – επιτέλους!- στον/ην κο/κα Ανώριμο/η την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ σου γνώμη για το άτομό του, απαλλαγμένη από συναίσθημα και πάσης άλλης φύσεως ευγενική περικοκλάδα. Από εμένα, μπράβο! Ό,τι εκμεταλλεύτηκαν από σένα, εκμεταλλεύτηκαν. Ώρα για το Δόγμα του Σοκ – νομίζω;

 

Ζυγός

Πριν βιαστείς να συγχυστείς που αυτή την εβδομάδα ο Κρόνος συνοδιάζεται με την κυβερνήτη σου, την Αφροδίτη, και στην ξινίζει, να σου θυμίσω πως ο Κρόνος έχει έξαρση στο Ζυγό: και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Είστε το ζώδιο της δικαιοσύνης, κι ο Κρόνος είναι ο δίκαιος κριτής! Το ότι η σύνοδος αυτή συμβαίνει στον τομέα που αφορά στα οικονομικά σου, μεταφράζεται εύκολα. Μαζεύεις τα χέρια σου, ξεχνάς το shopping therapy – και ήμαρτον δηλαδή, οι ντουλάπες σου ξεχειλίζουν!- και γενικά επιδεικνύεις σωφροσύνη και ασκητική Πρωτοχριστιανού. Ο 2ος ηλιακός σου οίκος, όμως, δεν μιλά μόνο για φράγκα, αλλά και γενικότερα για το Αξιακό σου σύστημα. Το τι καλό είναι που και σε αυτό επέρχεται μία ψυχρασία και μία σοβαρότητα, το ξέρεις καλύτερα από εμένα. Και τώρα, ας χειροκροτήσουμε όλοι μαζί την ώρα και τη στιγμή που ο/η Ζυγός παύει να ασχολείται με το περιτύλιγμα και επικεντρώνεται στο περιεχόμενο. Κλαπ, κλαπ, κλαπ…

 

Σκορπιός

Ένα «μαύρα κοράκια, κόκκινα κοράκια», το είχες ανέκαθεν Σκορπιέ, όχι, αυτά να τα λέμε! Ε, αυτή την εβδομάδα έχεις και Κρόνο σε σύνοδο με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου, κι έρχεσαι και γίνεσαι άσμα ηρωικό και πένθιμο. Χαμογελάς σαρδόνια, και καλά κάνεις, γιατί δεν υπάρχει πένθος αρκετά βαθύ για να αναχαιτίσει την Αφροδίτη στο ζώδιό σου, που κάνει τη γοητεία σου (ακόμα πιο) διαβολεμένη και το μέτρημα θυμάτων στο διάβα σου ευκολάκι. Το δυσκολάκι ποιο θα ‘ναι; Χμ, το χρήμα στο λαιμό σου, ίσως. Ναι μεν μπορείς να ζήσεις με τρόπο που να κάνει τον Ιωάννη το Νηστευτή να μοιάζει σπάταλος πλεϊμπόι, αλλά ο πραγματικός κίνδυνος είναι αυτός της εξαπάτησης ή της υπεξαίρεσης. Θα quotάρω Ice – T, ωστόσο I pity the fool που θα έχει τη φαεινή ιδέα να μπλέξει μαζί σου…

 

Τοξότης

Ένας μελαγχολικός Τοξότης; Τα ύστερα του κόσμου – συμβαίνει όμως και αυτό, και όχι, δεν είναι φαινόμενο συνδεδεμένο με το κατά τα ημερολόγια των Μάγιας τέλος του κόσμου, ή την Αποκάλυψη του Ιωάννη. Είναι, ωστόσο, άρρηκτα συνδεδεμένο με το «μπατακλάν» που φέρνει η Σεληνιακή έκλειψη στις 28 του μήνα στη σχέση σου. Ξέρεις καλά πως έχεις βάλει κι εσύ το χεράκι σου για να γίνουν τόσο εκρηκτικά τα πράγματα. Ξέρεις επίσης πως δεν βοηθάει το χιούμορ – όχι αυτή τη φορά. Θα χρειαστεί να φοβηθείς πως χάνεις τον/την Άλλο/η, ή και να τον/την χάσεις όντως για ένα διάστημα, για να επανεξετάσεις συμπεριφορές, προτεραιότητες και συναισθήματα. Κι αν αποφασίσεις πως κακώς έπραξες το τελευταίο διάστημα, θα χρειαστεί όλη σου η πειθώς για να φέρεις τα πράγματα σε λογαριασμό.

 

Αιγόκερως

Η καθημερινότητά σου μοιάζει να είναι στην εντατική και να της κάνουν ηλεκτροσόκ για να ανανήψει, Αιγόκερε – μαζί με αυτήν, το ίδιο και η προσωπική σου ζωή. Παραδέξου το! Όσο καλά οργανωμένος κι αν είσαι, δεν είσαι Θεός να μπορείς να στριμώξεις σε ένα 24ωρο τα πράγματα που άλλοι κάνουν σε 3 εβδομάδες. Αυτό έχει κόστος στην ποιότητα της καθημερινότητάς σου, στη σχέση με τον/την σύντροφο ή την οικογένειά σου, αλλά και στην υγεία σου (κυρίως σε αυτήν, ίσως!). Επίσης, έσω προετοιμασμένος για την απώλεια μίας φιλίας, είτε λόγω παρεξήγησης και ρήξης, είτε για λόγους ανωτέρας βίας, πχ μία μετακόμιση σε άλλη πόλη ή χώρα. Πώς θα είναι η ζωή χωρίς τον κολλητό/ή; Χμ…κάποιος ενηλικιώνεται, ή μου φαίνεται;

 

Υδροχόος

Η εβδομάδα σε βρίσκει να παρακαλάς είτε να σε πάρουν επιτέλους κοντά τους οι εξωγήινοι (φίλοι σου παλαιόθεν, Υδρο…) είτε να σε αφήσουν εδώ που είσαι, οπλίζοντάς σε ωστόσο με τις δικές τους, υπερφυσικές δυνάμεις. Ο λόγος; Ίσως το γεγονός ότι η μάχη δίνεται πολύ μακριά από την έδρα σου – τη λογική, τις σκέψεις, τις ιδέες. Κρίνεται στο χώρο του συναισθήματος όπου πάντα νιώθεις εξω-γήινος, καθώς και σε ένα ταραγμένο υποσυνείδητο. Ιδίως σε αυτό, τα γεγονότα του τελευταίου καιρού συσσωρεύονται με ακρίβεια tetris και σε αναγκάζουν να δεις το φως το αληθινό, ενός εαυτού που επιμένεις να αγνοείς και να βάζεις σε δεύτερη μοίρα. Επίσης, με το Δία ανάδρομο μεν αλλά πάντοτε ευεργετούντα στα οικογενειακά σου, ενδέχεται να ανακαλύψεις πως κάποιους τους έχεις δυσανάλογα ψηλά για την πραγματική τους αξία, και άλλους τους έχεις αδίκως χαντακώσει. Άτιμε Υδροχόε που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις στα Τάρταρα (…κύριε Πετροχείλο μου…)

 

Ιχθείς

Μέρες σαν κι αυτές, φίλοι και χρήματα καλό είναι να μη μπλέκονται, Ψάρι. Θυμάσαι την παροιμία περί καλών λογαριασμών; Ε, τώρα ήρθε η ώρα να τους κάνεις τους καλούς λογαριασμούς. Το ξέρουνε και τα μπετά τι καρδιά αγκινάρα έχεις, αλλά τα γεγονότα των ημερών ενδέχεται να έχουν καταιγιστικούς ρυθμούς και να κάνουνε ακόμα και σένα να βγεις από τα ρούχα σου – με την καθόλου καλή έννοια, αυτό το τελευταίο. Αποκαλύψεις για ένα πρώην αμόρε μπορεί να σε ρίξουν στα πατώματα, αλλά καλύτερο θα είναι να σε τσιτώσουν και να κατεβάσεις κυνόδοντες. Οι εν λόγω κυνόδοντες θα σε βοηθήσουν να βάλεις σε τάξη τόσο τα προσωπικά σου, όσο και τα της καριέρας σου. True blood, κανείς;

 

………………………………………………………………………………

Αστρολόγος Ελισάβετ Σπυρίδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα, στον αστερισμό του Σκορπιού, κάνοντας τους γονείς μου να χάσουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Μεγάλωσα στα αεροπλάνα της ΤWA μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α., καθώς και ανάμεσα σε άπειρα βιβλία θρησκειολογίας, λογοτεχνίας και πολιτικής. Σπούδασα μετάφραση, διερμηνεία και γλωσσολογία, λατρεύω να ταξιδεύω, να μαγειρεύω και να μαθαίνω ξένες γλώσσες. Έχω έχει βρει τον Υδροχόο μου, και στο χρόνο που μου αφήνει ελεύθερο ο έρωτάς μου για την 6 μηνών κόρη μου προσπαθώ να κοιτάζω ψηλά, στις τροχιές τον άστρων (σ.τ.Μ. : I need my space)»

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου:

[email protected]

https://www.facebook.com/Airdancer

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.