ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενώ ψάχνει τρόπο να μπει στην κυβέρνηση

«Σιωπητήριο» κήρυξε ο Βενιζέλος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δίνει προτεραιότητα στη ...χώρα προσπαθώντας να βάλει στην άκρη τα εσωκομματικά.
«Σιωπητήριο» κήρυξε ο Βενιζέλος

Προτεραιότητα στην χώρα και την πορεία εξόδου της από την κρίση, δίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που συναντά σήμερα τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο. Επισήμως, στην ατζέντα της συνάντησης των δύο ανδρών είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, θεωρείται όμως βέβαιο ότι θα συζητήσουν όλα τα ανοιχτά θέματα γύρω από την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στη συνάντηση θα μετέχει ακόμα από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο Φίλιππος Σαχινίδης, ενώ παρόντες θα είναι και ο Θάνος Μωραΐτης και ο Γιάννης Μανιάτης, εκ των νεότερων στελεχών που αναμένεται να παίξουν κάποιο ρόλο στο κόμμα το επόμενο διάστημα.

Προς το παρόν πάντως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει κηρύξει «σιωπητήριο» γύρω από τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, όσο και σε συζητήσεις για τυχόν ανασχηματισμό, παραπέμποντας τέτοιου είδους θέματα για το διάστημα αμέσως μετά την εκταμίευση της έκτης δόσης που τώρα προέχει. Προτεραιότητα άλλωστε δίνει και στην πορεία του κυβερνητικού έργου, εμμένοντας στην άποψή του για επιδίωξη του καλύτερου δυνατού συντονισμού της κυβέρνησης, και έχοντας αποφασίσει να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ορθότερη λειτουργία της άμεσα.

Αμέσως μετά, πιθανότατα στο τέλος του μήνα ή τις αρχές του επόμενου, τοποθετούν στην Ιπποκράτους τις όποιες εξελίξεις ως προς τυχόν ανασχηματισμό, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μην ανοίγει ακόμα τα χαρτιά του. Ο ίδιος δέχεται εισηγήσεις για συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα (κάτι που πρότεινε χθες δημοσίως ο Πάνος Μπεγλίτης), γνωρίζει όμως ότι αυτό δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο. Φέρεται πάντως να έχει αποφασίσει τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων στο νέο κυβερνητικό σχήμα, με τις πρώτες συζητήσεις να έχουν ήδη γίνει, αποκλείοντας προς ώρας από τυχόν υπουργοποίηση τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Κατά τα λοιπά, πάντως, επιλέγοντας να αποσοβήσει τυχόν νέα κρίση στο εσωτερικό του κόμματος, με «δυσαρεστημένα» στελέχη που θα μείνουν εκτός σχήματος, ο κ.Βενιζέλος επιχειρεί να «κλείσει» νωρίς, οποιαδήποτε κουβέντα περί ανασχηματισμού, μη αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του, ούτε στους πιο στενούς του συνεργάτες... Προς αποφυγήν της εσωστρέφειας άλλωστε, δεν συγκαλεί και την ΚΟ που ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, περιοριζόμενος προς στιγμήν στη συνεδρίαση δύο διευρυμένων ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ σήμερα και αύριο...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.