ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

TO ΜΕΛΛΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ Ή ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ…

(Συνέχεια από χθες)

Ο ψηφιακός, ο εικονικός, ο πλανητικός, ο αποστειρωμένος νέος κόσμος είναι καλοδεχούμενος. Μόνο που για να τα καταφέρουν όσοι ονειρεύονται τις νέες πραγματικότητες χρειάζονται χρώμα. Το χρώμα του αίματος. Αυτό που συνοδεύει κάθε γέννα. Και, δόξα τω Θεώ, εμείς οι παλιοί, οι ώριμοι, οι μεγαλύτεροι έχουμε ακόμη αρκετό για να διαθέσουμε ή να μεταγγίσουμε. Και πολλές δυνάμεις να σπαταλήσουμε για να μην είναι γκρίζος και ανεικονικός ο νέος κόσμος.

Χωρίς το DNA μας αυτός δεν μπορεί να έλθει. Πριν γεννηθεί θα ’χει πεθάνει. Χρειάζεται να τους δανείσουμε το πληροφοριακό μας υλικό για να πετύχουν και να χτίσουν τη δική τους αυτοκρατορία. Μπορούν, βέβαια, να μας το κλέψουν. Μπορούν να γίνουν πειρατές του μέλλοντος. Δικαίωμά τους. Όπως δικαίωμά μας είναι να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας. Ίσως είναι πιο εύκολο(;) γι’ αυτούς να μας καταστρέψουν. Έχουν κάθε δικαίωμα να το πιστεύουν και να προσπαθήσουν. Έχουμε, όμως, και μεις δικαίωμα να αντισταθούμε και να τους «υποδείξουμε» πώς πρέπει να κόψουν τον ομφάλιο λώρο χωρίς να κινδυνέψουν να πεθάνουν.

Έχουν το δικαίωμα στην ανυπακοή και έχουμε το δικαίωμα στη συμβουλή. Έχουν το δικαίωμα στην αυθαιρεσία και έχουμε το δικαίωμα στη νομιμότητα που κατακτήσαμε να υπάρχει. Έχουν το δικαίωμα να γεννηθούν και έχουμε το δικαίωμα να πεθάνουμε όπως και όταν θέλουμε. Το νέο μπορεί να έλθει με τη συναίνεσή μας ή τη διαφωνία μας. Γνωρίζουμε ότι θέλουμε δεν θέλουμε, θα έρθει. Έτσι γίνεται πάντα. Απλώς μπορούμε να κάνουμε τον τοκετό πιο εύκολο ή να τον δυσκολέψουμε. Το μόνο που δεν μπορούμε να αποφύγουμε είναι οι σπασμοί. Ακόμη και αυτοί, όμως, διαγενομένου του χρόνου, της επιστήμης και της γνώσης, γίνονται ολιγότερον επώδυνοι και με μικρότερους κινδύνους για τη μητέρα.

Μπορεί το μέλλον να έχει όνομα ή να είναι αγνώστου πατρός. Αυτό άλλοτε είναι τυχαίο γεγονός ή μπορεί να είναι και συνειδητή επιλογή. Το μόνο που δεν μπορούμε να αποφύγουμε είναι η σύλληψη. Δεν μπορεί να είναι άμωμος. Η μόνη Παρθένος της Ιστορίας που έτεξε είναι η Παναγία. Ήταν και παραμένει η μοναδική. Γι’ αυτό και η όποια σύλληψη και γέννηση του νέου θα έχει το σπέρμα μας. Η όποια ανα-γέννηση υπάρξει, δεν μπορεί παρά να μας περιέχει.

Δεν ξέρω αν αυτό είναι καθησυχαστικό για ορισμένους φοβιτσιάρηδες, σίγουρα πάντως είναι προστατευτικό για τα παιδιά μας και για το μέλλον τους. Κι απ’ αυτή την άποψη καλόν είναι οι μεγάλοι ή οι μεγαλύτεροί τους να μην φοβόμαστε τους αρνητές μας. Να τους παραχωρήσουμε το αύριο. Ή, ακόμη καλύτερα, να τους αφήσουμε να το κατακτήσουν, με τον τρόπο που θέλουν ή που νομίζουν ότι μπορούν.

Εξάλλου, στη φάτνη της Βηθλεέμ, όπου η Παρθένος σήμερον τον υπερούσιον τίκτει και η γη το Σπήλαιον τω απροσίτω προσάγει, υπάρχουν κι άλλοι. Υπάρχουν Άγγελοι μετά ποιμένων δοξολογούσι. Μάγοι δε μετά αστέρος οδοιπορούσι.

Αυτοί μπορεί να είμαστε εμείς. Για τα παιδιά μας και τους ερχόμενους. Εκτός και αν ορισμένοι από εμάς προτιμήσουν να γίνουν... Ηρώδηδες.

 

 

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Αγαπητέ Φελνίκο, αγαπητό Ματριξ,
    Καλημέρα και χρόνια πολλά. Και του χρόνου με υγεία.

    Χαίρομαι που σας βρίσκω πάλι όλους. Και χαίρομαι ακόμη πιο πολύ που το Μάτριξ ανεβαίνει σταθερά.

    Ευτυχείται!
     

  2. Uncle. Κ 16:15 23/12/2012

      
       Τό άρθρο σου τρομάζει . Όλες οί γενιές σάν τή δική μας, που παίξαν  καί χάσαν, σέ όλο τόν κόσμο , όλες τίς εποχές γιά νά δικαιολογήσουν αυτά πού κάμαν εγράψαν λίγο η πολύ τά ίδιο.
    Κομμένο στά μέτρα τούς. Καί εγράψαν πολλοί έιτε χρησιμοποιώντας πολλά καλλυντικά, μυρωδικά καί πάθος όπως συνηθίζουμε εμείς οι Έλληνες ( το πάθος αρέσει, μπερδεύει , μάς πέρνει σέ αλλους κόσμους καί τό μρέρδεμα βοηθά ).

    Μόλις διάβασα εκείνο πόυ λέει ( Είμαστε τό » Καθεστώς » ) θυμήθηκα ένα άρθρο πού διάβασα πρίν αρκετούς μήνες στό Zeit – Online μέ τόν τίτλο ……..ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ. Αναφέρεται στήν Ιστορία τής Νέας Κίνας κάι τό πώς Οί επί Εποχής τού Μάο  ευρίσκονται ακόμη και σήμερα στήν εξουσία κάι λέει περίου. Θά μετφράσω λίγο γιά τούς αναγνώστες σου περισσότερο, εσύ πολύ πιθανόν καί νά τό διάβασες.
    «………………………..EΙΜΑΣΤΕ τό  ΣΥΣΤΗΜΑ ………………………………..
    είμασταν όι πρωτοπόροι του Μάο , μετά αυτοί πού χάσαμε, γίναμε οπορτουνιστες . Τώρα είμαστε αυτοί πού έμεινε πάνω μάς ,νά αλλάξουμε τήν Χώρα.

    Εγω ανήκω στήν γενιά τών Κόκινων Στρατίων, αυτων πού κάνανε τεράστιες ζημιά στήν ΧΩΡΑ. από τούς πρώτους οι οποίοι μεγαλώσαν στήν Λαϊκή Δημοκρατία τού Μάο ………καί συνεχίζει νά μάς λέει ποιός ήταν καί δέν ήταν κάπου κάπου χρησιμοποιά κάνει χρήση τού ίδιου  λεξιλόγιου μέ τό δικό σου άν καί μέ διαφορετικό τρόπο, καί νόημα. Διαφορετικές οι καταστάσεις διαφορετικά καί τά νοήματα διαφορετικοί καί οί αποδέκτες. 

    Πέθανε όμως ο Μάο καί εφ´ όσον δέν μπορούσαμε νά πάμε ενάντια στήν ροή τών γεγονότων συμβιβαστήκαμε. Ξεχάσαμε  όρκους  καί Ιδανικά . Ήμαστε ερωτευμένοι καί εμείς σάν τό Πυγμαλίωνα μέ τό έργο μας. 
    Καταλάβαμε (λέει στή συνέχεια ) ότι, μπορούσαμε νά κάνουμε εκατομμύρια κάι ποιάσαμε τήν ευκαιρία καί  τώρα ήμαστε ή Δύναμη εχουμε τόν μοχλό στά χέρια  και  » Έχουμε τώρα τήν Δύναμη νά αλλάξουμε τό Σύστημα  αλλά κάι
    τήν Δύναμη νά συντρίψουμε όποιον θελήσει να τ´ άλάξει.

    Στήν ίδια περίπου θέση άν καί κάτω από διαφορετικές συνθήκες
    Βρίσκεται καί η Γενιά η δική μας ,αυτή είναι πού αγωνίστηκε  αυτή είναι πού μόλις αλλάξαν τά γεγονότα δέν πέρασε πολύς καιρός
    Καί πρόδωσε όρκους καί ιδανικά εκμεταλλεύτηκε καταστάσεις γιά
    νά πλουτήσει σέ βάρος κάποιων άλλων η ίδια η γενιά μας είναι πού έχασε τώρα, στήν γενιά μας είναι πού δείνεται και πάλι η ευκαιρία 
    νά αλλάξει κάι αυτή κάι τήν συμπεριφορά της, αυτή έχει τήν δύναμη 
    νά τό κάμει κάι Όμως έχει ακόμη τήν Δύναμη νά μπλοκάρει κάθε αλλαγή ,μέ τήν βοήθεια εξωτερικών παραγόντων ……. Καί αλίμονο άν κάνει τό τελευταίο καί σταματήσει τήν αλλαγή.

    Αυό είναι γιάτο χθεσινό . Τό σημερινό δέν τό διάβασα ακόμη .
    Καλά Χριστούγεννα και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.