ΕΛΛΑΔΑ

«Υψηλό κόστος» ίσον 325 ευρώ το μήνα...

Μένουν χωρίς δουλειά οι καθαρίστριες των εφοριών

Aπόφαση του υπουργείου Οικονομικών αφήνει άνεργες 360 καθαρίστριες που δουλεύουν στις εφορίες όλης της χώρας. Ο λόγος είναι το «υψηλό κόστος» τους, οπότε οι συμβάσεις εργασίας τους δεν ανανεώνονται.

Μένουν χωρίς δουλειά οι καθαρίστριες των εφοριών

Να σημειωθεί ότι το «υψηλό κόστος» μεταφράζεται σε μηνιαίες αποδοχές των 325 ευρώ, δηλαδή κάτω ακόμα και από αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ...

Σήμερα, στις 10:00 το πρωί οι καθαρίστριες των ΔΟΥ θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι εν λόγω καθαρίστριες είναι γυναίκες μεγάλης ηλικίας και έχουν αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις. Οι συνθήκες που εργάζονται στις Εφορίες, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, είναι ...τριτοκοσμικές.

Οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ και των Εφοριών υπογράφουν συμβάσεις μερικής απασχόλησης, με περιορισμένη χρονική διάρκεια. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί είναι διάρκειας μόλις ενός μήνα. Στο περιεχόμενό τους αναφέρεται ρητά ότι οι εργαζόμενες δεν έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν κανονική ή γονική άδεια, όπως επίσης και δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα. Η εργασία τους υποτίθεται ότι είναι μερικής απασχόλησης, δηλαδή τετράωρη, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αναγκάζονται να δουλεύουν περισσότερο.

Για το θέμα έχει πραγματοποιήσει παρέμβαση στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας σχετική ερώτηση και ζητώντας να σταματήσει η κυβέρνηση αυτό το «σύγχρονο δουλεμπόριο». Στο πλευρό των καθαριστριών έχει ταχθεί ανοιχτά και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) το οποίο έχει οργανώσει τη σημερινή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.