ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες οι τραυματίες

Ναυτικό ατύχημα στη Νέα Υόρκη

Τουλάχιστον 58 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, εκ των οποίων οι δύο πολύ σοβαρά, όταν φέρι-μποτ από το Νιου Τζέρσεϊ χτύπησε κατά τη διάρκεια της πρόσδεσης σε προβλήτα στο Μανχάταν σε ώρα αιχμής.

Ναυτικό ατύχημα στη Νέα Υόρκη

Ένας εκ των επιβατών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με τραύματα στο κεφάλι.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί στις 8:45 τοπική ώρα ενώ η θερμοκρασία ήταν πολύ χαμηλή. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα και το νοσηλευτικό προσωπικό προσπαθούσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στους δεκάδες επιβάτες που είχαν τραυματισθεί.

Ένας εκ των εκπροσώπων της ακτοφυλακής, ο Τσαρλς Ρόου, δήλωσε ότι το φέρι "Seastreak Wall Street", το οποίο έφθανε από το γειτονικό Νιού Τζέρσεϊ μετέφερε 326 επιβάτες και πέντε μέλη του πληρώματος, όταν συνέβη το ατύχημα.

Το πλοίο έφτασε "με πλήρη ταχύτητα στην προβλήτα" της αποβάθρας 11 στο Ιστ Ρίβερ, στο νότιο άκρο του Μανχάταν, είπε ένας επιβάτης, ο Σον Μπόιλ, στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC New York.

«Τα πάντα ήταν απολύτως φυσιολογικά", επιβεβαίωσε μια άλλη επιβάτης η Μπετ Σέμπιουλας, "αλλά το φέρι δεν σταμάτησε».

Πολλοί από τους επιβάτες ήταν όρθιοι, μερικοί απασχολημένοι με το κινητό τους τηλέφωνο, και έτοιμοι να αποβιβαστούν, όταν έγινε η πρόσκρουση.

«Μιλούσα, και ξαφνικά βρέθηκα στον αέρα, σχεδόν σε ύψος δύο μέτρων», είπε μια νεαρή γυναίκα, η Άσλεϊ Φέρμαν, ενώ ένας άλλος επιβάτης εξήγησε πώς βρέθηκε μαζί με έναν άλλο άγνωστο πεσμένος στα γόνατα. Μερικοί επιβάτες πανικοβλήθηκαν και προσπάθησαν απεγνωσμένα να βγουν από το πλοίο.

Οι τραυματίες απομακρύνθηκαν με φορεία και διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης. Εκτός από τους δύο που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση με τραύματα στο κεφάλι, δέκα ακόμη είναι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τις αρχές.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.