ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευθεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Τρομοκρατικές» δηλώσεις Δένδια

«Δεν μπορώ να αποκλείσω νέα χτυπήματα» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας ο οποίος ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της κόντρας με τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ελπίδα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνεχίσει να στρέφεται προς τη νομιμότητα…

«Τρομοκρατικές» δηλώσεις Δένδια

Μιλώντας (μαγνητοσκοπημένα) στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega, «Ανατροπή», ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, που ήδη βρίσκεται σε κόντρα με τους δικαστές για την τρομοκρατία, προκάλεσε την οργή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτση,  ο οποίος τον κατηγορεί πως συνέδεσε ευθέως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την τρομοκρατία.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μετάβαση προς τη νομιμότητα και ότι η ιδεολογία του «χαϊδεύει» την τρομοκρατία κάτι που προκάλεσε την αποχώρηση του κ. Βούτση ο οποίος δήλωσε πως σήμερα, θα ζητήσει από τη Βουλή, την παραίτηση του κ. Δένδια.

Αναλυτικά, στη συνέντευξη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, δήλωσε ότι ο τρόπος που πολιτεύτηκε τον τελευταίο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν βοήθησε σε μια απόλυτη καταδίκη του φαινομένου.

«Δηλώσεις του τύπου οι μολότοφ, οι μάσκες, τα καδρόνια ή τα κράνη είναι κάτι που ο καθένας έχει στο σπίτι του, δε μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου μια απόλυτη άρνηση όλων των φαινομένων ανομίας που θα μας επέτρεπε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε μια απόλυτη αποκατάσταση της νομιμότητας στο κέντρο της πρωτεύουσας και σιγά σιγά σε ολόκληρη τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

«Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μια φάση μετάβασης και θα συνεχίσει να στρέφεται προς τη νομιμότητα. Λυπάμαι όταν βλέπω πισωγυρίσματα όπως αυτό που περιέγραψα και που με βάζει σε ανησυχίες», συμπλήρωσε.

Κατά τα’ άλλα, ο υπουργός επανέλαβε ότι «από τον Νοέμβρη και μετά, είχαμε την αίσθηση πως θα υπήρχαν χτυπήματα» για να συμπληρώσει ότι «Δε μπορώ να αποκλείσω νέα χτυπήματα»…

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, «υπήρξε μια ψευδαίσθηση το 2002, όταν συνελήφθησαν τα μέλη της “17 Νοέμβρη” ότι η χώρα είχε ξεμπερδέψει με το θέμα της τρομοκρατίας. Αυτή η ψευδαίσθηση διαλύθηκε πολύ γρήγορα. Η χώρα δεν έχει πετύχει να κλείσει αυτό το λογαριασμό με την τρομοκρατία από το 1974»

Τέλος, ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι τα χτυπήματα με τα γκαζάκια  και οι πυροβολισμοί «πηγάζουν από την ίδια “μήτρα”».

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Την παραίτηση Δένδια ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ | Matrix 24 22/01/2013

    […] συζήτηση έχουν μονοπωλήσει όπως ήταν φυσικό, οι τρομοκρατικές δηλώσεις Δένδια, κατά τη χθεσινή παρουσία του σε τηλεοπτική […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.