ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ

Βομβιστικές επιθέσεις κατά σιιτών με 21 νεκρούς

Από έξι επιθέσεις δονήθηκε σήμερα η Βαγδάτη καθώς οι συνοικίες σιιτών επλήγησαν από βομβιστικές επιθέσεις με απογιδευμένα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα 21 άνθρωποι να βρουν τον θάνατο και 120 να τραυματιστούν.

Συγκεκριμένα, τρία παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν στη συνοικία Σαντρ Σίτι (βόρεια), ένα τέταρτο στο Αλ-Αμίν, ένα πέμπτο στην Αλ-Χουσεϊνίγια και ένα έκτο στην Καμαλίγια, τρεις τομείς της ανατολικής Βαγδάτης, ενώ εξερράγη επίσης βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου στη συνοικία Κεράντα (κέντρο). Από τις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 21 άνθρωποι και περισσότεροι από 120 τραυματίσθηκαν, διευκρίνισαν οι πηγές. Ο προηγούμενος απολογισμός ήταν 15 νεκροί και 80 τραυματίες.

Τα θύματα αυτά αυξάνουν σε τουλάχιστον 150 τον αριθμό των νεκρών από τη βία στο Ιράκ από τις αρχές Φεβρουαρίου, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε απολογισμούς ιατρικών πηγών και πηγών στις δυνάμεις ασφαλείας σ' όλη τη χώρα.

Οι επιθέσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στα επεισόδια βίας που έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο Ιράκ και έχουν στόχο κυρίως τη σιιτική κοινότητα, ενώ η χώρα βρίσκεται σε πλήρη πολιτική κρίση και αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται εδώ και σχεδόν δύο μήνες εναντίον του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι.

Χθες Σάββατο, ένας αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών σκοτώθηκε μαζί με δύο από τους σωματοφύλακές του σε δύο επιθέσεις καμικάζι που πραγματοποιήθηκαν κοντά στη Μοσούλη (βόρειο Ιράκ). Ένας δικαστής και ένας υπολοχαγός του στρατού σκοτώθηκαν επίσης χθες σε επιθέσεις.

(ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.