ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών

Το μπαλάκι στην ΠΝΟ ρίχνει ο Μουσουρούλης

Ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης σε δηλώσεις του στο Mega ανέφερε ότι «δεν υπάρχει άλλο περιθώριο διαλόγου, περιμένουμε τις αποφάσεις της ΠΝΟ», ενώ έθεσε προθεσμία μέχρι αύριο Τετάρτη να σταματήσει η απεργία. Συνεδριάζει σήμερα το πρωί η Ομοσπονδία για να καθορίσει τη στάση της.

Το μπαλάκι στην ΠΝΟ ρίχνει ο Μουσουρούλης

Ο Κ. Μουσουρούλης επεσήμανε ότι πρέπει να επικρατήσει η λογική και η σύνεση και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί η απεργία. Το πακέτο που προσφέρουμε είναι συνεκτικό και αναμένουμε να λυθεί η απεργία». Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία συνεδριάζει στις 10:00 σήμερα το πρωί, προκειμένου να καθορίσει εκ νέου τη στάση της.

Χθες το απόγευμα, άκαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν ο υπουργός Ναυτιλίας με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ναυτεργατών (ΠΝΟ), προκειμένου να βρεθεί σημείο επαφής, να λυθούν τα προβλήματα και να λήξει η απεργία. Ο Κωστής Μουσουρούλης έθεσε προθεσμία μέχρι αύριο Τετάρτη να σταματήσουν οι ναυτεργάτες τις απεργιακές κινητοποιήσεις και διαβεβαίωσε ότι οι οφειλές των ακτοπλόων προς τους εργαζόμενους θα εξοφληθούν σε δύο δόσεις. Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας θα διατηρήσει την αυτοτέλειά του, ενώ θα εξασφαλιστεί και χρηματοδότηση για τη λειτουργία του Οίκου Ναύτου. Τέλος ανέφερε ότι το υπουργείο βρίσκεται κοντά στο να εξασφαλίσει σε βάθος τριετίας κοινοτικό πρόγραμμα για την επιδότηση ναυτικής εργασίας ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος δήλωσε ότι: «Με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν χθες δεν έχουμε κανένα λόγο να σταματήσουμε έναν αγώνα πετυχημένο» και υποστήριξε πως «ο υπουργός και η κυβέρνηση είναι οι μόνοι που πρέπει να απολογηθούν στους νησιώτες και το λαό για τη συνέχιση της απεργίας». Ο Νταλακογιώργος κατηγόρησε την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο ότι «επιμένουν στην αδιαλλαξία».

Να θυμίσουμε ότι σήμερα Τρίτη διανύεται η έκτη ημέρα όσον αφορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, οι οποίοι ζητούν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων, άμεση εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών και αναδρομικών στα πληρώματα των επιβατηγών πλοίων, αλλά και την αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν στις συντάξεις τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.