ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον Παπούλια ο διοικητής της ΤτΕ

Προβόπουλος: Έχουμε διανύσει το 70% του μαραθωνίου

Για μεγάλη πρόοδο και αισιόδοξα μηνύματα τόσο στον δημοσιονομικό τομέα όσο και στον τραπεζικό έκανε λόγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Προβόπουλος: Έχουμε διανύσει το 70% του μαραθωνίου

Όπως ο ίδιος είπε έχουμε διανύσει τη μεγαλύτερη απόσταση της διαδρομής, τονίζοντας ωστόσο  πως το τελευταίο κομμάτι αυτής είναι το πιο δύσκολο.

«Υπάρχουν κάποια αισιόδοξα μηνύματα αυτόν τον καιρό. Βέβαια, τα πράγματα εξακολουθούν να είναι αρκετά δύσκολα, διότι τόσα προβλήματα που είχε συσσωρεύσει η χώρα μας, η Ελλάδα έπρεπε αυτόν τον καιρό να τρέξει σ΄ έναν αγώνα μακράς απόστασης, έναν μαραθώνιο».

Στον μαραθώνιο αυτό, υπογράμμισε ο κ. Προβόπουλος «μας απομένει ακόμα ένα 30%, το τελευταίο κομμάτι είναι και το πιο δύσκολο και το πιο εξαντλητικό».

«Πιστεύω και ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι το τέλος, για να μην αφήσουμε και τις θυσίες που έχει υποστεί ο λαός να πάνε χαμένες και έτσι στο τέλος να μην χάσουμε αυτή τη μάχη και να κερδίσουμε το έπαθλο. Αλλά, το ότι υπάρχουν σημάδια θετικά, και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αυτό μας δίνει την πεποίθηση ότι ο αγώνας αυτός θα κερδηθεί» συνέχισε και πρόσθεσε πως η χώρα έχει πετύχει μεγάλη πρόοδο σε τρεις κρίσιμους τομείς: στη δημοσιονομική εξυγίανση, στην ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας και στο τραπεζικό τοπίο.

Όσον αφορά στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, ο διοικητής της ΤτΕ υποστήριξε ότι οι τράπεζες επηρεάζονται από το γενικότερο κλίμα και βρίσκονται σε θετική πορεία. Επίσης σημείωσε ότι τον Φεβρουάριο επέστρεψαν περί τα 2 δισ. ευρώ, ενώ από τον Ιούνιο έχουν επιστρέψει περίπου 16-17 δισ. ευρώ.

Τέλος, εκτός από την επιστροφή των καταθέσεων και την ομαλοποίηση του κλίματος,  αναφέρθηκε και  στην ανακεφαλαιοποίηση η οποία σε συνδυασμό με τις συγχωνεύσεις «θα οδηγήσουν πολύ σύντομα σε ένα διαφορετικό τραπεζικό τοπίο, όπου τρεις μεγάλες τράπεζες και λίγες μικρότερες θα εξυπηρετούν τραπεζικά τη χώρα και θα έχουν μια ισχυρή παρουσία, όπως είχαν και στο παρελθόν στις γειτονικές χώρες με την Ελλάδα».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.