ΚΟΣΜΟΣ

Έπειτα από αίτημα του πρωθυπουργού

Ανακάλεσε την παραίτησή του ο υπουργός Άμυνας της Λιβύης

Ανακάλεσε την παραίτησή του ο υπουργός Άμυνας της Λιβύης  Μοχάμεντ αλ Μπαργκάτι, αφότου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της χώρας Αλί Ζεϊντάν.

Ανακάλεσε την παραίτησή του ο υπουργός Άμυνας της Λιβύης

Ο αλ Μπαργκάτι είχε ανακοινώσει την παραίτησή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιορκία δύο κυβερνητικών υπουργείων από ένοπλες ομάδες.

«Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας να αλλάξει γνώμη λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, κι έτσι αποφάσισε να αλλάξει γνώμη και να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του», είπε η εκπρόσωπος του γραφείου του πρωθυπουργού.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η κυβέρνηση ανέφερε ότι δεν έλαβε επίσημη επιστολή παραίτησης από τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος νωρίτερα είχε ανακοινώσει πως αποχωρεί από τον θώκο «οικειοθελώς και χωρίς καμία επιφύλαξη» διότι «δεν μπορεί να αποδεχτεί η πολιτική να ασκείται δια της ισχύος των όπλων», κάνοντας λόγο περί «επίθεσης εναντίον της δημοκρατίας», δύο χρόνια μετά την έναρξη της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι.

Η ανακοίνωσή του φάνηκε να έχει κίνητρο την επικύρωση ενός νόμου που προβλέπει τον αποκλεισμό πρώην αξιωματούχων επί των ημερών του Καντάφι από πολιτικά αξιώματα. Ο Μπαργκάτι ήταν επικεφαλής του γενικού επιτελείου της πολεμικής αεροπορίας επί των ημερών του θανόντος δικτάτορα.

Οι ένοπλοι συνέχιζαν σήμερα την πολιορκία των υπουργείων Δικαιοσύνης και Εξωτερικών στην Τρίπολη, απαιτώντας κυρίως την αποχώρηση του επικεφαλής της κυβέρνησης από το θώκο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.