ΚΟΣΜΟΣ

Την ώρα που αυξάνεται η οργή για τη λιτότητα

Ισραήλ: 88.000 δολάρια το χρόνο για τη συντήρηση του εξοχικού του Νετανιάχου

Οι Ισραηλινοί φορολογούμενοι πλήρωσαν πέρσι 88.000 δολάρια για τα έξοδα συντήρησης της ιδιωτικής εξοχικής κατοικίας του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε μια περίοδο που αυξάνεται η οργή στη χώρα για τα μέτρα λιτότητας που σχεδιάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, αποκαλύπτει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Χααρέτζ.

Ισραήλ: 88.000 δολάρια το χρόνο για τη συντήρηση του εξοχικού του Νετανιάχου

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η παραθαλάσσια κατοικία της οικογένειας Νετενιάχου δεν χρησιμοποιείται ποτέ για "επαγγελματικούς" λόγους. Τα μέλη της οικογένειας κατοικούν εκεί στις καλοκαιρινές διακοπές τους ή την χρησιμοποιούν περιστασιακά για κάποια σαββατοκύριακα τον χρόνο.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι τα έξοδα συντήρησης του σπιτιού, της πισίνας και του κήπου ανέρχονται στα 318.000 σέκελ ή 88.000 δολάρια ετησίως.

Πριν από τα τέλη Ιουλίου η κυβέρνηση σχεδιάζει να υποβάλει προς έγκριση από το κοινοβούλιο ένα σχέδιο δημοσιονομικής λιτότητας που προβλέπει μεταξύ άλλων και την αύξηση των φόρων. Χιλιάδες Ισραηλινοί κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη λιτότητα.

Ο Νετανιάχου βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο λίγες ημέρες αφότου ο Τύπος αποκάλυψε ότι εγκατέστηκε ένα διπλό κρεβάτι στο αεροσκάφος που θα τον μετέφερε στο Λονδίνο για την κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ. Το σχέδιο αυτό στοίχισε στους φορολογούμενους περίπου 100.000 ευρώ.

Τα μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν επίσης ότι τα έξοδα συντήρησης της πρωθυπουργικής κατοικίας στην Ιερουσαλήμ αυξήθηκαν κατά 75% μεταξύ 2009-2012, κατά τη διάρκεια δηλαδή της πρώτης θητείας του Νετανιάχου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.