ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γκι Φέρχοφσταντ

«Κάποια μέτρα που επεβλήθησαν στην Ελλάδα δεν βγάζουν κανένα νόημα»

Ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φέρχοφσταντ, δήλωσε πως έχει δει μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα ιδιαίτερα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε χαμηλοεισοδηματίες που δεν βγάζουν νόημα ενώ θεωρεί καταστροφική μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

«Κάποια μέτρα που επεβλήθησαν στην Ελλάδα δεν βγάζουν κανένα νόημα»

«Έχω δει μέτρα, που επεβλήθησαν στην Ελλάδα όπως αύξηση φόρων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε χαμηλοεισοδηματίες που δεν βγάζουν κανένα νόημα», δήλωσε στην εκπομπή «Κυριακή με Δράση στον ΣΚΑΪ» ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φέρχοφσταντ.

Ο ίδιος τόνισε ότι «Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική για τη χώρα και την Ευρώπη», είπε ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας «ηλιθιότητα» την έξοδο από το ευρώ που υποστηρίζουν κάποια στελέχη του λέγοντας πως «αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, θα πρέπει να επανέλθει το εθνικό νόμισμα, η δραχμή. Ποιος πληρώνει;».

Όσον αφορά στις απολύσεις στο δημόσιο ο κ. Φέρχοφσταντ είπε πως: «το ζήτημα δεν είναι αν θα υπάρχουν 15 χιλιάδες λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά τι δημόσιο θα έχουμε, τι λειτουργίες θα έχει και ποιοι τομείς θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν».

«Δεν υπάρχει κανένα μέλλον για την Ευρωπαϊκή Ένωση αν κυριαρχείται από μια ή δυο χώρες, όπως η Γερμανία ή η Γαλλία. Έχουμε νομισματική ένωση και κοινό νόμισμα, αλλά δεν έχουμε δημοσιονομική, τραπεζική και σίγουρα όχι πολιτική ένωση που να μην καθοδηγείται από ένα κράτος και αυτή είναι η πραγματική αιτία της ελληνικής κρίσης. Αν είχαμε προχωρήσει σε μια ομοσπονδιακή Ευρώπη, δεν θα φτάναμε στην ελληνική κρίση, όπως είναι σήμερα», υπογράμμισε ο ίδιος ολοκληρώνοντας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.