ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2013

Tην Παρασκευή οι βαθμολογίες των υποψήφιων

Στο τέλος φθάνει η αγωνία για τους 100.000 υποψηφίους που έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς την Παρασκευή, εκτός απροόπτου,  το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις βαθμολογίες.

Tην Παρασκευή οι βαθμολογίες των υποψήφιων

Συγκεκριμένα στις 13:00 οι βαθμολογικές  θα αναρτηθούν στα λύκεια και στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία της βαθμολόγησης, ενώ θα χρειαστούν ακόμη δύο ημέρες για τους τελευταίους ελέγχους. Την Πέμπτη το πρωί 20 Ιουνίου θα ξεκινήσει η διακίνηση αποστολής των αποκομμάτων και των καταστάσεων από τα βαθμολογικά κέντρα προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι βαθμολογίες θα δημοσιοποιηθούν στη μία το μεσημέρι στα σχολεία όλης της χώρας, ενώ ταυτόχρονα οι υποψήφιοι θα μπορούν με τον οκταψήφιο κωδικό τους να μπαίνουν στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας στο internet (minedu.gr) να δουν τις επιδόσεις τους.

Εν συνεχεία θα καταθέσουν τα μηχανογραφικά, αν και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η προθεσμία υποβολής τους.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα, οι υποψήφιοι έχουν αποτύχει, σε μεγάλο ποσοστό και φέτος στα Μαθηματικά και την Φυσική. Αν οι πληροφορίες αυτές επαληθευθούν, τότε αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων στις Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές σχολές. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τους βαθμολογητές πολλών κέντρων, η πτώση των βάσεων φαίνεται να είναι η γενικότερη φέτος.

Μοναδική εξαίρεση σε αυτή την εικόνα, όσον αφορά στα Πανεπιστήμια, είναι το πρώτο επιστημονικό πεδίο (νομικές, ανθρωπιστικές σπουδές) όπου δεν μειώθηκαν τελικά οι εισακτέοι στις περιζήτητες σχολές και ειδικά στις Νομικές. Εδώ, δεν αποκλείεται να υπάρξει μικρή άνοδος βάσεων από τις βαθμολογίες των 16.000 μορίων και κάτω, λόγω της συνολικής μείωσης των εισακτέων στο πεδίο αυτό.

Στα ΤΕΙ, λόγω της μείωσης των εισακτέων αναμένονται ανοδικές τάσεις στα περισσότερα επιστημονικά πεδία.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.