ΕΛΛΑΔΑ

Οι μοναχοί δεν παραδίνουν εύκολα τα όπλα

Στο ένα χέρι το Ευαγγέλιο στο άλλο χέρι τη μολότοφ!

Τη ρήψη βόμβας μολότοφ επέλεξε ένας μοναχός της μονής Εσφιγμένου, για να απωθήσει τις αστυνομικές δυνάμεις, δείχνοντας έτσι πως οι μοναχοί είναι έτοιμοι να φτάσουν στα άκρα.

Στο ένα χέρι το Ευαγγέλιο στο άλλο χέρι τη μολότοφ!

Δεν αρκούνται στη δύναμη της πίστης οι μοναχοί της Παλαιάς Αδελφότητας της μονής  Εσφιγμένου, προκειμένου να διασφαλίσουν τα κεκτημένα τους. Στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την μπουλντόζα και τις αστυνομικές δυνάμεις δε δίστασαν να κάνουν χρήση ακόμα και εκρηκτικών ουσιών! Αδιάψευστο μάρτυρα αποτελεί η φωτογραφία που απαθανατίζει το μοναχό να κρατά μολότοφ, έτοιμος να αντιμετωπίσει τους «εισβολείς».

Ο εισαγγελέας, όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό πάντως, δεν φάνηκε να συγκινήθηκε από το θεάρεστο έργο των μοναχών και ζήτησε από τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ. να πράξουν τα δέοντα, καθώς τελέστηκαν αυτόφορα κακουργήματα.

Ηρεμία σήμερα

Ηρεμία επικρατεί προς το παρόν στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου, στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, τις Καρυές μετά από την χθεσινή ένταση που σημειώθηκε όταν  μοναχοί απέτρεψαν την επίδοση δικογράφου για την εκκένωση του αντιπροσωπείου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.