ΕΛΛΑΔΑ

Έως αύριο οι ενστάσεις για τα προσωρινά αποτελέσματα

Άλλα 4.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

Επιπλέον κονδύλια της τάξης των 10 εκατ. ευρώ που φθάνουν για να καλυφθούν άλλα 4.000 παιδιά από τις δομές των βρεφονηπιακών σταθμών του ΕΣΠΑ, εξασφάλισαν τα αρμόδια υπουργεία, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου.

Άλλα 4.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θ. Τζάκρη, ο κ. Κεγκέρογλου  ενημέρωσε ότι ήδη έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια της τάξης των 149 εκατ. ευρώ για την ένταξη 60.000 παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, ενώ - μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης - θα δοθούν ακόμη 10 εκατ. ευρώ για την εισαγωγή άλλων 4.000 παιδιών.

Να σημειωθεί ότι, μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 30.000 παιδιά, των οποίων οι οικογένειες πληρούν τις προδιαγραφές, έχουν μείνει εκτός των βρεφονηπιακών σταθμών. Εχθές, ανακοινώθηκαν τα αρχικά αποτελέσματα και οι ενδιαφερόμενοι έχουν δυνατότητα μέχρι αύριο να κάνουν ενστάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου, «η κυβέρνηση έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα αυτό, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών αυξάνοντας σημαντικά τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως το 2011 είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα 48.000 παιδιά και το 2012 έφτασαν στις 57.500.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.