ΚΟΣΜΟΣ

Πήρε θέση για τα πολιτικά πράγματα της Ιταλίας

Αποκλείει την φυλάκιση Μπερλουσκόνι ο Ναπολιτάνο

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας της Ιταλίας διεμύνησε προς πάσα κατεύθυνση πως πρέπει να γίνει σεβαστή η απόφαση της δικαιοσύνης για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και υποστήριξε πως θα εξεταστεί το αίτημα απονομής χάριτος, εφόσον αυτό υποβληθεί.

Αποκλείει την φυλάκιση Μπερλουσκόνι ο Ναπολιτάνο

«Κάθε αμετάκλητη δικαστική απόφαση πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. Μπορεί να εκφραστεί οποιαδήποτε διαφωνία, αλλά δεν μπορεί να παραβιαστεί η αρχή της διάκρισης των εξουσιών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος της Ιταλίας.

Αναφερόμενος στα σενάρια περί «πολιτικής διευθέτησης» της υπόθεσης Μπερλουσκόνι, ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ανέφερε ότι προτίθεται «να αξιολογήσει εάν υφίστανται οι προϋποθέσεις για την απονομή χάριτος για λόγους επιείκειας», υπογραμμίζοντας πάντως πως δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα επισήμως. Δεν δίστασε να απευθύνει κάλεσμα στην Κεντροδεξιά να συναποφασίσει για τον νέο ηγέτη, που θα αναλάβει τα ηνία της παράταξης, αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο να οδηγηθεί στη φυλακή ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Ναπολιτάνο σχολίασε και το πολιτικό μέλλον της χώρας, σημειώνοντας πως «η χώρα πρέπει να αποφύγει την πολιτική αστάθεια» καθώς και ότι «απαιτείται η συνέχιση του κυβερνητικού έργου για την ανάκαμψη της οικονομίας της Ιταλίας», ενώ χαρακτήρισε «μοιραία για το μέλλον της χώρας» μια ενδεχόμενη πτώση της κυβέρνησης.

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.