Neo

Καρχιμάκης κατά …τροχονόμων

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για άλλη μια φορά ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και εκ των ιδρυτών της Κίνησης των 75 στο εσωτερικό του, Μιχάλης Καρχιμάκης, ενόψει απολύσεων στο Δημόσιο.

Καρχιμάκης κατά …τροχονόμων

«Όταν μιλάμε για εργασία», λέει, εξαίροντας το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για άμεση υλοποίηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας 50.000 ανέργων σε δήμους και δημόσιες υπηρεσίες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, «δεν συναναγορευόμαστε σε συμπράττοντας και τροχονόμους των απολύσεων».

Η «έκρηξη» του Καρχιμάκη οφείλεται στην στάση του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά στις σχεδιαζόμενες απολύσεις στον δημόσιο τομέα. «Όταν μιλάμε για εργασία και καταπολέμηση της ανεργίας, δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε να ανεχόμαστε απολύσεις, από οποιονδήποτε εργασιακό χώρο και αν προέρχονται», λέει, καλώντας το κόμμα του να εξαντλήσει όλα τα πολιτικά περιθώρια παρέμβασης και όλες τις δυνατότητες αναχαίτισης των απολύσεων.

«Αντιστεκόμαστε στον κοινωνικό αυτοματισμό, άνεργοι εναντίον εργαζομένων. Αντιστεκόμαστε στην αντίληψη "εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα εναντίον εργαζομένων στο δημόσιο και αντίστροφα"», συνεχίζει, υποστηρίζοντας πως οι απολύσεις από όπου και αν προέρχονται βαθαίνουν την ύφεση και αναπαράγουν μεγαλύτερη ανεργία.

Θέτει λοιπόν ορισμένες …παραμέτρους «που ένα σοσιαλιστικό κίνημα πρέπει να αντιλαμβάνεται και να λαμβάνει υπόψιν του, με περιεχόμενο και στόχους που δεν μπορούν να υπακούουν σε εκβιαστικά χρονικά περιθώρια, απ’ οπουδήποτε και αν επιβάλλονται και θα εξανδραποδίζουν ανθρώπους στο όνομα μιας υποτιθέμενης και αμφίβολης λογιστικής αποτελεσματικότητας», όπως λέει. Μεταξύ αυτών:
- η ορθολογική κατανομή του προσωπικού στον δημόσιο τομέα
- ο σχεδιασμός ελεγχόμενης και στοχευμένης στελέχωσης, με προτεραιότητα σε ελεγκτικές υπηρεσίες που συμβάλουν στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος αποφέροντας έσοδα στο κράτος, αλλά και στην εξυπηρέτηση του πολίτη, όπως πχ εφορίες, οικονομική αστυνομία, δικαιοσύνη, επιθεωρήσεις εργασίας, επιτροπή ανταγωνισμού, έλεγχος στις τιμές, έλεγχος τροφίμων, ΙΚΑ, ασφαλιστικά ταμεία κλπ
- η διασφάλιση της αποτροπής του εξευτελισμού του επιπέδου ζωής των εργαζομένων
- η διασφάλιση της μέτρησης παραγωγικότητας, σε σχέση με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες καθενός κλπ.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. jp 9:42 14/08/2013

    ενταξει ρε Μιχαλη γινεσαι γραφικος δεν το καταλαβαινεις?
    Δεν γινεται να εισαι απεναντι απο τον μπενυ αλλα ταυτοχρονα μαζι
    σε λιγο θα κατεβετε υποψηφιοι με την νδ και θα μασ μιλας για τον Ανδρεα και την 3η του Σεμτεβρη
    Δεσ τι εγινε με το ΧΠ και τι λεει οκοσμος γιαυτο
    εσυ δεν εισαι το ιδιο μην αφηνεις να γινεται αυτο σε βαρος τησ ιστοριασ σου και του ονοματος σου
    εκτος και αν…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.