ΕΛΛΑΔΑ

Εκκαθαρίστηκε η πρώτη φουρνιά

Καταβάλλονται οικογενειακά επιδόματα σε 99.683 δικαιούχους

Σήμερα καταβάλλονται από τον ΟΓΑ τα νέα οικογενειακά επιδόματα. Πρόκειται ουσιαστικά για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών σε 99.683 δικαιούχους.

Καταβάλλονται οικογενειακά επιδόματα σε 99.683 δικαιούχους

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ, στις παραπάνω περιπτώσεις έγινε οριστική εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), συμπληρώθηκε σωστά το έντυπο Α21 και ύστερα από τους απαραίτητους ελέγχους κρίθηκαν δικαιούχοι.

Το συνολικό ποσό που πρόκειται να καταβληθεί για τα παραπάνω επιδόματα ανέρχεται στα 39.207.864 ευρώ. Τον επόμενο μήνα πρόκειται να γίνει και νέα καταβολή οικογενειακών επιδομάτων, ανάλογα με την πρόοδο που θα υπάρξει στην πορεία των οριστικών εκκαθαρίσεων των φορολογικών δηλώσεων από την ΓΓΠΣ και την αποστολή τους στον ΟΓΑ.

Σε κάθε περίπτωση οι δικαιούχοι θα πρέπει από φέτος να γνωρίζουν ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων καταβάλλεται στις οικογένειες που έχουν έστω και ένα παιδί, αρκεί να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί. Επίσης, το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, αποτελεί επιπρόσθετη παροχή προς τις οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ και προσαύξηση κατά 3.000 ευρώ για οικογένειες με τέσσερα και άνω παιδιά. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα είναι οι δικαιούχοι να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω Taxisnet, μαζί με τη φορολογική τους δήλωση και το έντυπο Α21, στην ΓΓΠΣ.

 

 

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Καταβάλλονται οικογενειακά επιδόματα σε 99.683 δικαιούχους - Inside News! - Inside News! 14/08/2013

    […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >> Πηγή: Matrix24.GR | Αποκλειστικές ειδήσεις, παραπολιτικά. […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.