ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση σε Σαμαρά-Διείδε τρίτο Μνημόνιο

Ανακατεύθυνση της οικονομίας και διαγραφή χρέους ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Υπέρμαχος του πρωτογενούς πλεονάσματος -το οποίο παρουσίασε ως «μια σταθερή πολιτική επιλογή» αλλά όχι ως «όχημα» διάλυσης της οικονομίας- και της ρευστότητας των τραπεζών εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης όπου παρουσίας το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του.

Ανακατεύθυνση της οικονομίας και διαγραφή χρέους ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, χαρακτήρισε το success story ως προάγγελο του τρίτου Μνημονίου και πρόταξε το κόμμα του ως τη μόνη λύση στην «καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης».

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέστησε «διαγραφή σημαντικού μέρους της ονομαστικής αξίας των συσσωρευμένων χρεών στην Ευρωζώνη και «ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπολοίπου», ενώ δεσμεύτηκε για δημόσιες επενδύσεις που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «είναι ο μόνος τρόπος για την άμεση δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Παράλληλα, εξήγγειλε την ανακατεύθυνση της οικονομίας στον αγροτοδιατροφικό, τουριστικό και ενεργειακό τομέα, στην ανάπτυξη της βιομηχανίας, των περιβαλλοντικών τεχνολογιών, της έρευνας και του κατασκευαστικού τομέα, ενώ υποσχόμενος την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ απηύθυνε κάλεσμα παλλαϊκής συστράτευσης.

Για «σύγχυση χωρίς προηγούμενο και απερίγραπτο παραλήρημα» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς ανέφερε πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «αποδέχεται τους στόχους της κυβέρνησης τους οποίους και υπονομεύει και αμφισβητεί»

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα όπου ζήτησε τη συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων στην προσπάθεια ανταπόκρισης της Αυτοδιοίκησης στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών και την ανάσχεση των μνημονιακών πολιτικών.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Ανακατεύθυνση της οικονομίας και διαγραφή χρέους ανακοίνωσε ο Τσίπρας - Inside News! 14/09/2013

    […] πολιτών και την ανάσχεση των μνημονιακών πολιτικών. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >> Πηγή: Matrix24.GR | Αποκλειστικές ειδήσεις, […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.