ΚΟΣΜΟΣ

Έξι μονάδες σε 3 εβδομάδες

Κατρακυλάει δημοσκοπικά ο Μπερλουσκόνι

Σημαντική πτώση της τάξης των 6 μονάδων καταγράφει το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας, ενώ παράλληλα η κεντροαριστερά εμφανίζει ανοδικές τάσεις.

Κατρακυλάει δημοσκοπικά ο Μπερλουσκόνι

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου, το «Φόρτσα Ιτάλια» του Μπερλουσκόνι πέφτει στο 20% από το 26,2% που εντοπιζόταν στην προηγούμενη μέτρηση πριν 3 εβδομάδες. Πρώτο στην προτίμηση των Ιταλών έρχεται το Δημοκρατικό Κόμμα με 32%, ενώ το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο επιλέγει ένα 20,9% των Ιταλών, τη Λέγκα του Βορρά ένα 4,5%, την κεντρώα συμμαχία Επιλογή Πολιτών του Μόντι ένα 4,1% και το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα ένα 3,3%. Το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία εξασφαλίζει 3,8% της πρόθεσης ψήφου και η δεξιά δύναμη Αδέλφια της Ιταλίας 2,4%.

Όσον αφορά την δημοτικότητα των πολιτικών, ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα συγκεντρώνει ποσοστό 59,6%, ο κεντροαριστερός δήμαρχος της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι 53,1% και η υπουργός εξωτερικών Έμμα Μπονίνο το 47,5%. Ο Μπέπε Γκρίλο εξασφαλίζει θετικές γνώμες από το 21,6% των ιταλών και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το 17,6%.

Την ίδια στιγμή οι εντάσεις στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς συνεχίζονται: ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι τάχθηκε κατά του ενδεχόμενου να διεξαχθεί έκτακτο συνέδριο της Φόρτσα Ιτάλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Λα Ρεπούμπλικα, ο Μπερλουσκόνι θεωρεί ότι η διεξαγωγή συνεδρίου σε αυτή την φάση θα οδηγούσε στην οριστική διάσπαση του κόμματος.

Ο γραμματέας της Φόρτσα Ιτάλια Αντζελίνο Αλφάνο ζήτησε από τον πρωθυπουργό Λέτα «να μην αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της κεντροδεξιάς» και πρόσθεσε ότι «ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι παραμένει ο ηγέτης της συντηρητικής παράταξης».

Ο Λέτα, σε τηλεοπτική συνέντευξη, είχε τονίσει χθες ότι «την περασμένη Τετάρτη, με μια ισχυρή πολιτική αντιπαράθεση στο κοινοβούλιο, παρήλθε μια περίοδος η οποία είχε κρατήσει είκοσι χρόνια»—προφανώς εννοώντας ότι κλείνει πλέον ο πολιτικός κύκλος του Μπερλουσκόνι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.