ΚΟΣΜΟΣ

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου στο τραπέζι

Άρχισε η διεθνής διάσκεψη στη Βαρσοβία για το κλίμα

Ξεκίνησαν σήμερα στη Βαρσοβία οι εργασίες της 19ης διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, η οποία θα θέσει τις βάσεις για τη σύναψη το 2015 στο Παρίσι μιας διεθνούς συμφωνίας για τον περιορισμό των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Άρχισε η διεθνής διάσκεψη στη Βαρσοβία για το κλίμα

Η εν λόγω διάσκεψη αυτή που θα διαρκέσει ως τις 2 Δεκεμβρίου και στην οποία συμμετέχουν αντιπροσωπείες από περισσότερες από 190 χώρες, έχει στόχο τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη, η οποία μπορεί να φθάσει τους 5 βαθμούς. Η διεθνής κοινότητα έχει θέσει ως στόχο τον περιορισμό της υπερθέρμανσης στους +2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή.

Παρότι τα βασικά σημεία της συμφωνίας που αναμένεται να συζητηθούν μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες δεν θεωρούνται επαρκή για να βάλουν «φρένο» στην προβλεπόμενη άνοδο των θερμοκρασιών, πιστεύεται ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια αρχή για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων περιορισμού των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στο μέλλον.

Το 2011 στη Νότιο Αφρική, υιοθετήθηκε η επονομαζόμενη Πλατφόρμα του Ντέρμπαν, σύμφωνα με την οποία μια νέα διεθνής συμφωνία θα πρέπει να έχει επιτευχθεί έως το 2015 προκειμένου να εφαρμοστεί έως το 2020. Ορισμένοι εκφράζουν ανησυχία ότι τις συζητήσεις θα μπορούσε να εκτροχιάσει η επιμονή της Ρωσίας για αναθεώρηση των κανονισμών που διέπουν τις ψηφοφορίες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.