ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία

Αναμνηστική πλάκα για τον Έλληνα θύμα των νεοναζί

Αναμνηστικές πλάκες για τους Θεόδωρο Βουλγαρίδη και Χαμπίλ Κιλίτζ, που έχασαν τη ζωή τους από νεοναζιστική οργάνωση.

Αναμνηστική πλάκα για τον Έλληνα θύμα των νεοναζί

Από το 2000 έως το 2007 νεοναζιστές δολοφόνησαν εννιά μετανάστες που με την οικογένεια τους βρήκαν στη Γερμανία μια νέα πατρίδα, καθώς και μια αστυνομικό. Μεταξύ αυτών, ο ομογενής Θεόδωρος Βουλγαρίδης και ο Τούρκος Χαμπίλ Κιλίτζ, που έχασαν τη ζωή τους στο Μόναχο.

Τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικών πλακών προς τιμήν των δύο δολοφονηθέντων έκαναν, την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος της Βαυαρικής Κυβέρνησης, υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Γκέοργκ Άισενράιχ και η δήμαρχος Μονάχου Κρίστιν Στρόμπλ.

Στις ομιλίες τους, αναφέρθηκαν στις αποτρόπαιες πράξεις των νεοναζιστών, στην αποτυχία-αρχικά- των ανακριτικών και αστυνομικών Αρχών να εξιχνιάσουν τα εγκλήματα, στις πολύχρονες ταλαιπωρίες των συγγενών των θυμάτων, στην ανάγκη συσπείρωσης όλων ενάντια στην τρομοκρατία και ζήτησαν πάλι συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων.

Ο αρχιερατικός επίτροπος Βαυαρίας της μητρόπολης Γερμανίας, πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του Θεοδώρου Βουλγαρίδη.

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων παρέστησαν ο αδελφός του δολοφονηθέντος Γαβριήλ Βουλγαρίδης με την οικογένειά του, η χήρα σύζυγος του δολοφονηθέντος Τούρκου, Πινάρ Κιλίτζ η Γενική Πρόξενος Σοφία Γραμματά, ο Τούρκος Γενικός Πρόξενος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων ο Κωνσταντίνος Γιαννακάκος, ο διευθυντής της Αστυνομίας Μονάχου και εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.