ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοθετική πρωτοβουλία από ΣΥΡΙΖΑ

Αντίστροφη μέτρηση για πλειστηριασμούς σπιτιών

Πρωτοβουλία για να αναδείξει το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων και δη πρώτης κατοικίας αναμένεται να αναλάβει τις επόμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του matrix24.gr.

Αντίστροφη μέτρηση για πλειστηριασμούς σπιτιών

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να ζητήσει εκ νέου «εξηγήσεις» από την κυβέρνηση, ως προς τις προθέσεις της για την παράταση της προστασίας των δανειοληπτών από πλειστηριασμούς. Σημειωτέον ότι στα τέλη του 2013, δηλαδή σε 1,5 μήνα από σήμερα, η λήξη της ισχύουσας νομοθετικής ρύθμισης τελειώνει και οι υπερχρεωμένοι δανειολήπτες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα στεγαστικά τους δάνεια θα είναι νομικά απροστάτευτοι έναντι των συμβατικών υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει. «Ο χρόνος μετράει αντίστροφα, η κλεψύδρα αδειάζει. Αν ο πρωθυπουργός εννοούσε αυτά που έλεγε, όταν εγγυάτο πως καμία πρώτη κατοικία δεν θα βγει στο σφυρί, είναι ώρα να φέρει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή προκειμένου να προστατεύσει τους υπερχρεωμένους», ήταν η εκτίμηση που κυριάρχησε σε συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα, οπότε και αποφασίστηκε να αναλάβει η Κουμουνδούρου ακόμη και σχετική νομοθετική πρωτοβουλία –με τη μορφή κατάθεσης πρότασης νόμου στη Βουλή.

Επενδύουν στα «ρήγματα» 

Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας έχει διττό στόχο: αφενός, τον απολύτως κοινωνικό –δηλαδή να μην ζήσουμε και εδώ «σκηνές Ισπανίας» με αναγκαστικές εξώσεις και απελπισία των υπερχρεωμένων «νεοαστέγων», αφετέρου να ασκηθεί περισσότερη πολιτική πίεση στον πρωθυπουργό. Αυτό διότι, όπως τουλάχιστον εκτιμούν στην Κουμουνδούρου, σε αυτή τη φάση που έχουν αναδειχθεί πολλά «ρήγματα» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ λόγω του ενιαίου φόρου ακινήτων, η ανάδειξη του θέματος από τον ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει σε δύσκολη θέση πολλούς συμπολιτευόμενους βουλευτές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.