ΕΛΛΑΔΑ

Δικάζεται αύριο

Λιάπης: Η κακιά η ώρα και η …μπαταρία

Την Πέμπτη θα δικαστεί ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε από το Αυτόφωρο, την Τρίτη, και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Λιάπης: Η κακιά η ώρα και η …μπαταρία

Ο Μ. Λιάπης συνελήφθη να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, αυτοκίνητο, το οποίο ήταν ανασφάλιστο και είχε πλαστές πινακίδες.

Σε βάρος του πρώην υπουργού ασκήθηκε νωρίτερα ποινική δίωξη που αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας, ενώ επιβλήθηκαν επίσης και τρία διοικητικά πρόστιμα για τη μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια.

liiapis8

Σε περίπου 5.500 ευρώ (τέλη κυκλοφορίας, φόρος πολυτελείας και ασφάλεια) εκτιμάται το συνολικό κόστος που θέλησε να αποφύγει ο Μιχάλης Λιάπης, καταθέτοντας τις πινακίδες του ΙΧ του.

liapis9

«Θύμα» της κρίσης

«H κακιά η ώρα» και ο φόβος «μην τελειώσει η μπαταρία», ήταν οι «λόγοι» των παραβάσεων, όπως ο ίδιος δήλωσε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, λίγο πριν οδηγηθεί στο γραφείο του Εισαγγελέα.

Κατά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα, φρουρούμενος και φορώντας χειροπέδες, δήλωσε, επίσης, μεταξύ άλλων, ότι τον περασμένο Αύγουστο κατέθεσε τις πινακίδες του αυτοκινήτου για οικονομικούς λόγους, «για το τεκμήριο», όπως είπε.

liapis

Ο πρώην υπουργός εξήγησε πως είναι συνταξιούχος και ότι «η κρίση είχε αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγα για Ασία, φοβήθηκα για τη μπαταρία. Είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα, γιατί δεν το κυκλοφορούσα... Ήταν η κακία η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.