ΚΟΣΜΟΣ

Για περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης

Δημοσιογράφος μηνύει τον Τούρκο πρωθυπουργό

Για το αδίκημα της συκοφαντίας, της προσβολής και της απόπειρας επηρεασμού δίκαιης εκδίκασης κατηγορεί τον Ερντογάν Τούρκος δημοσιογράφος ο οποίος κατέθεσε αγωγή κατά του πρωθυπουργού της χώρας του.

Δημοσιογράφος μηνύει τον Τούρκο πρωθυπουργό

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Ταράφ έκανε αγωγή στον Ερντογάν ο οποίος έχει κυριολεκτικά εξοντώσει τον Τύπο με τον ίδιο τρόπο. Με αγωγές στις οποίες ζητά εκατομμύρια!

Ο Μεχμέτ Μπαρανσού που δέχτηκε την επίθεση της κυβέρνησης όταν δημοσίευσε την είδηση πως «η απόφαση “τελειώματος” του Γκιουλέν λήφθηκε το 2004», υπέβαλε μήνυση κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για συκοφαντία, προσβολή και απόπειρας επηρεασμού δίκαιης εκδίκασης. Επίσης η εφημερίδα Ταράφ υπέβαλε αγωγή 50 χιλιάδων λιρών.

Είχε προηγηθεί βέβαια, αίτημα της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της πρωθυπουργίας, στις 2/12/2013 για άσκηση δίωξης κατά του Μπαρανσού με το αδίκημα της συκοφαντίας.

Όπως αναφέρει το onalert.gr, μετά από την έναρξη της δικαστικής διαδικασίας, ο πρωθυπουργός Ερντογάν κατά το ταξίδι του στην Θράκη, υπενθυμίζοντας τις μηνύσεις κατά των Μπαρανσού και της Ταράφ δήλωσε πως «εάν το δικαστήριο δεν ασκεί τα καθήκοντα του τότε διαπράττει αδίκημα κατά του συντάγματος».

Μετά από αυτές τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, η εφημερίδα Ταράφ και ο Μεχμέτ Μπαρανσού άρχισαν μια αντίρροπη νομική διαδικασία.

Στην μήνυσή τους αναφέρουν πως «οι δηλώσεις περί προδοσίας πατρίδας παρουσιάζουν τον πελάτη μου στην κοινή γνώμη σαν προδότη της πατρίδας, καθιστώντας τον στόχο κάποιων μαζών, και με αυτά τα αναληθή λόγια που δεν συνάδουν με τις παγκόσμιες νομικές αρχές, εσκεμμένα τίθεται εν κινδύνω η ζωή του και των συγγενών του».

Να σημειωθεί ότι για την έλλειψη ελευθερίας του Τύπου, η Τουρκία εισέπραξε χαστούκι από την Ε.Ε..

Αναλυτικά η ΕΕ εξέφρασε τις αντιρρήσεις της στην έρευνα που ξεκίνησε εναντίον της εφημερίδας Ταράφ και του δημοσιογράφου Μπαρανσού και προειδοποίησε ότι μόνο το δικαστήριο είναι αρμόδιο να περιορίσει την ελευθερία έκφρασης για χάρη της εθνικής ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.