ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενόψει της αυριανής παγκόσμιας ημέρας

Μήνυμα Παπούλια για στήριξη στα ΑμεΑ

Την έλλειψη υποδομών για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών ζωής των ατόμων με αναπηρία ανέδειξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε μήνυμά για την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

Μήνυμα Παπούλια για στήριξη στα ΑμεΑ

Όπως αναφέρει, η αυριανή ημέρα είναι το έναυσμα για να εστιάζουν κυβερνήσεις και κοινωνίες στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία.

«Στην πατρίδα μας», συνεχίζει ο κ. Παπούλιας, «μένουν πολλά να γίνουν ακόμη για να αποδειχθεί στην πράξη ο σεβασμός στους συμπολίτες μας που υποφέρουν από την έλλειψη υποδομών και ίσων ευκαιριών ίσως περισσότερο από τη φυσική αδυναμία την οποία συχνά υπερβαίνουν με τη δύναμη της θέλησης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει ότι «πρέπει να διανύσουμε γρήγορα την απόσταση για να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες ζωής και να κατοχυρώσουμε ίσα δικαιώματα στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία, στην κίνηση μέσα στην πόλη, για όλους τους συνανθρώπους μας με αναπηρία».

Και καταλήγει: «Η κρίση δεν αποτρέπει, αλλά αντίθετα ενθαρρύνει μια τέτοια προσπάθεια. Κάθε τι άλλο αποτελεί αναπηρία για τη δημοκρατία μας και τον κοινωνικό μας πολιτισμό».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.