ΕΛΛΑΔΑ

Στον Άγιο Στέφανο

Άνοιξε το πρώτο σούπερ μάρκετ χωρίς μεσάζοντες

Άνοιξε το πρώτο σούπερ μάρκετ χωρίς μεσάζοντες

Σε έναν στεγασμένο χώρο στον Άγιο Στέφανο έγιναν τα εγκαίνια της πρώτης αγοράς προϊόντων χωρίς να υπάρχουν μεσολαβητές. Η προσέλευση των καταναλωτών ήταν αρκετά μεγάλη καθώς ανυπομονούσαν να επισκεφτούν την «δημοκρατία των αγροτών»

Αγρότες από όλη την Ελλάδα είχαν στήσει τους πάγκους τους στην τεράστια αίθουσα μεγέθους 1.200 τ.μ. με τους επισκέπτες να έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε 400 διαφορετικά προϊόντα το 80% των οποίων είναι βιολογικά πιστοποιημένα.

«Τα Farmers Republic, όπως έχουν ονομαστεί ,έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και διεκδικούν όλο και περισσότερο χώρο στην αγορά παγκοσμίως» φαίνεται να δηλώνει ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ,εγκέφαλος της καινοτόμου για τα ελληνικά δεδομένα λαϊκής αγοράς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» στην συγκεκριμένη αγορά δεν είσαι απλά ένας πελάτης που ψάχνεις με το μάτι την ποιότητα των προϊόντων. Συνομιλείς με τους παραγωγούς, μαθαίνεις για τις πρακτικές καλλιέργειας και χτίζεις σχέσεις.

Οι τιμές σε σχέση με τα υπόλοιπα σούπερ μάρκετ ήταν πεσμένες από 20% έως και 40%.Ο στόχος δηλαδή επετεύχθη αφού εξ’αρχής ο στόχος της φιλόδοξης πρωτοβουλίας ήταν να καταργηθούν οι μεσάζοντες οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί για την αυξημένη τιμή των προϊόντων. Επόμενο βήμα είναι η δημιουργία τεσσάρων παρόμοιων στεγασμένων αγορών σε τέσσερα σημεία της Αττικής για την εξυπηρέτηση οσο το δυνατόν περισσότερων πελατών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.