ΕΛΛΑΔΑ

Ζητούν αλλαγές στο νόμο

«Λευκές νύχτες» αντί… εργάσιμων Κυριακών προτιμούν οι έμποροι

Αυξάνονται τα αιτήματα εμπόρων προς το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για να αλλάξει η ρύθμιση του πρόσφατα ψηφισθέντα νόμου 4177/2013 για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

«Λευκές νύχτες» αντί… εργάσιμων Κυριακών προτιμούν οι έμποροι

Μάλιστα, μετά την επιτυχία κατά την άποψή τους, της «λευκής νύχτας» στην Αθήνα, αρκετοί έμποροι προτιμούν να μένουν ανοικτά μέχρι πολύ αργά το βράδυ, τα εμπορικά καταστήματα κάποια Σάββατα, παρά να λειτουργούν κάποιες Κυριακές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου εξετάζει να υποβάλει αίτημα προς το υπουργείο Ανάπτυξης για λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων τις δύο τελευταίες Κυριακές του χρόνου, και όχι τις δύο πριν τα Χριστούγεννα που ισχύει σήμερα.

Οι μικρομεσαίοι έμποροι αναμένεται να ζητήσουν επίσης, τη θεσμοθέτηση δύο «λευκών νυχτών» τον χρόνο για το εμπόριο, η μια την Ημέρα του Καταναλωτή (15 Μαρτίου) και η άλλη την Ημέρα του Ελληνικού Εμπορίου (22 Σεπτεμβρίου).

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το τζίρο των επιχειρήσεων, η λειτουργία τις δύο Κυριακές του Δεκεμβρίου είχε θετικά αποτελέσματα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις διπλασιάσθηκε η επισκεψιμότητα, ενώ είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι καλύτερα πήγαν όσα εμπορικά δούλεψαν την τελευταία Κυριακή του χρόνου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.