ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενέσεις αισιοδοξίας στα στελέχη

Σαμαράς με «χειροβομβίδες» και διλήμματα για Τσίπρα

Σε πλήρη εξέλιξη η επιθετική στρατηγική Σαμαρά για την ανακοπή της δημοσκοπικής πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ.

Σαμαράς με «χειροβομβίδες» και διλήμματα για Τσίπρα

Ένα ιδιαίτερα μαχητικό αλλά και αισιόδοξο Αντώνη Σαμαρά συνάντησαν χθες όσα πολιτικά στελέχη της Ν.Δ. τον επισκέφθηκαν προκειμένου να του ευχηθούν για την ονομαστική του εορτή.

Ο Πρωθυπουργός, σε πείσμα των δημοσκοπήσεων που φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ να αποκτά απόσταση ασφαλείας, εμφανίστηκε βέβαιος για τη δυνατότητα της ΝΔ να ανατρέψει τα προγνωστικά και να κερδίσει τις ευρωεκλογές. Μάλιστα, προχώρησε σε… ενέσεις μαχητικότητας προς τα στελέχη του, επιδιώκοντας έτσι να κάμψει την ηττοπάθεια που μοιάζει πλέον να κυριαρχεί στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος.

Οι χειροβομβίδες, η τρομοκρατία και οι Τουρκοκύπριοι

Ο Πρωθυπουργός υπενθύμισε στους συνομιλητές του πώς λειτουργούσε ο ίδιος ως υποψήφιος βουλευτής. «Έμπαινα στα καφενεία και είχα στην τσέπη 2-3 χειροβομβίδες κι αν χρειαζόταν τις έριχνα» είπε, καλώντας τους να ανεβάσουν τους τόνους έναντι της Κουμουνδούρου. Πώς; Μα, υιοθετώντας πλήρως τη γραμμή των δύο άκρων. «Να θυμίζετε στους πολίτες για τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίζονται τρομοκράτες, για τα στελέχη του που πήγαν μάρτυρες του Γιωτόπουλου, του Κουφοντίνα και του Ξηρού» φέρεται να είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Έτερο σημείο κριτικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τον Πρωθυπουργό, είναι και οι διεθνείς σύμμαχοι του κ. Τσίπρα. «Με ποιους συνομιλεί στην Ευρώπη; Με κάποια περιθωριακά κόμματα, αντιευρωπαϊκά, ακόμη και με τους τουρκοκύπριους…» ήταν η γραμμή που δόθηκε.

Το πλεόνασμα

Βάση ανατροπής των συσχετισμών αναμένεται να αποτελέσει, κατά τον κ. Σαμαρά, και η διανομή των περίπου 700 εκ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα, μόλις αυτό πιστοποιηθεί από τη Eurostat. Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι αυτό θα μεταβάλλει την ψυχολογία των πολιτών και θα δώσει πόντους στη δικομματική κυβέρνηση, καθώς θα σηματοδοτεί την αρχή του τέλους των μνημονίων. Η διανομή του πλεονάσματος σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους και ενστόλους θα γίνει σε δύο δόσεις, μία πριν τις εκλογές –πιθανά στις γιορτές του Πάσχα– και μία το καλοκαίρι.

Η Προεδρία και το blame game των εκλογών

Με βάση αυτά, ο κ. Σαμαράς διαμορφώνει ήδη και την τακτική αποδόμησης του κ. Τσίπρα, φορτώνοντάς του ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ο ίδιος επανέλαβε χθες πώς στόχος του είναι οι εκλογές να γίνουν το 2016, στο τέλος της τετραετίας, και υπογράμμισε πώς όποιος τις προκαλέσει νωρίτερα, το 2015, θα αναλάβει και την πολιτική ευθύνη για την εθνική περιπέτεια. Ο Πρωθυπουργός μοιάζει να έχει απορρίψει το ενδεχόμενο να στηθούν εθνικές κάλπες εντός του έτους, πλην όμως οι παράμετροι που θα επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις είναι πολλές. Ως εκ τούτου, μοιάζει αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε περιθώριο που υπάρχει προκειμένου να συνεχιστεί η πορεία της δικομματικής και μετά τις κάλπες του Μαΐου. Ωστόσο, επειδή οι τόνοι ανεβαίνουν πολύ, ήδη 4,5 μήνες πριν τις εκλογές, προεξοφλώντας μία άνευ όρων σύγκρουση, είναι σαφές ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Σαμαράς θα συντριβεί στις εκλογές» | Matrix24.GR | Αποκλειστικές ειδήσεις, παραπολιτικά. 18/01/2014

    […] αυτή επισημαίνει ότι «την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός επιφυλάσσει «χειροβομβίδες» για τον ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τους βουλευτές του να πάρουν […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.