ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Τι λέει για τις πιθανές συνεργασίες

Γ.Βούλγαρης: «Επιθυμούμε τη σύσταση ενός μεγάλου κεντροαριστερού κόμματος»

Η εξέλιξη του εγχειρήματος της ελληνικής ελιάς είναι «να συντεθεί και πάλι ο χώρος σε ένα μεγάλο κεντροαριστερό κόμμα» αναφέρει το μέλος της «κίνησης των 58», Γιάννης Βούλγαρης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

Γ.Βούλγαρης: «Επιθυμούμε τη σύσταση ενός μεγάλου κεντροαριστερού κόμματος»

Ο κ.Βούλγαρης παραδέχεται ότι η άρνηση του Φώτη Κουβέλη να συμμετάσχει στο εγχείρημα, αυτομάτως το αποδυνάμωσε, προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή επέδρασε αρνητικά και στην ίδια τη ΔΗΜΑΡ. Όμως δε δίστασε να δηλώσει πως ακόμη κι αν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ συμμετείχαν στην κίνηση, αυτό δεν θα ήταν αρκετό,  καθώς αυτό που απαιτείται είναι να γίνει μια ενωτική μαζική διαδικασία που θα απευθύνεται στους πολίτες, που ενδιαφέρονται για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.

Ακόμη, ο κ.Βούλγαρης τονίζει πως αντίπαλος της Κεντροαριστεράς, στην παρούσα φάση είναι η Ευρώπη της γερμανικής κυριαρχίας. Διευκρινίζει πάντως ότι η κεντροαριστερά δεν επιθυμεί να διαλύσει την Ευρώπη αλλά να την αλλάξει, αφού θα έχει στο επίκεντρό της την παραγωγή και όχι την αναδιανομή του πλούτου, διαχωρίζοντας τη θέση του με την αριστερά. «Όσες αριστερές δυνάμεις μένουν προσκολλημένες στις πολιτικές της πελατειακής διανομής, θα καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα, όταν γίνουν κυβέρνηση» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη δημοσκοπική πτώση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, απαντά ότι κανένα από τα κόμματα αυτά δεν έχουν καταφέρει να δώσουν απάντηση για την φυσιογνωμία και τη στρατηγική του χώρου στη νέα πολιτική φάση, που άνοιξε μετά τις εκλογές του 2012.

Τέλος, ο κ.Βούλγαρης δηλώνει ευθέως ότι δεν νιώθει καθόλου κοντά ούτε με την ΝΔ του δεξιού συντηρητισμού ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ του αριστερού λαϊκισμού. Παρ’ όλα αυτά, σημειώνει ότι «αν πετύχουν οι προσπάθειες να δυναμώσει ο ευρύτερος κεντροαριστερός χώρος, τότε θα δούμε ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές διεργασίες και στο ΣΥΡΙΖΑ και θα ανοίξει το παιχνίδι σε περισσότερους κυβερνητικούς συνδυασμούς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.