ΕΛΛΑΔΑ

Κίνδυνος απολύσεων και στη «Χαλυβουργία»

Ζητείται «ανάσα» για τη «Χαλυβουργική»

Οι εργαζόμενοι της «Χαλυβουργικής», αντιδρώντας στις 200 διαθεσιμότητες που αποφάσισε η εταιρεία, πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Ζητείται «ανάσα» για τη «Χαλυβουργική»

Η εταιρεία επικαλείται μείωση των παραγγελιών λόγω καθίζησης της αγοράς και υψηλό ενεργειακό κόστος, για να δικαιολογήσει τις διαθεσιμότητες σε 200 επί συνόλου 263 εργαζομένων.

Σε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να δοθεί μία εβδομάδα παράταση στις διαθεσιμότητες και να ζητηθεί από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει φτηνότερο ρεύμα στην εταιρεία, ωστόσο η παράταση δεν έγινε δεκτή από την εταιρεία.

Το θέμα τέθηκε τη Δευτέρα και στον πρωθυπουργό, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για την μείωση της γραφειοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στο μείζον πρόβλημα του ενεργειακού κόστους που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και η Χαλυβουργική.

Ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ανέφερε ότι «θα έχουμε συγκεκριμένα μέτρα αλλά όχι σήμερα».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των εργαζομένων των επόμενων ημερών:

Την Τρίτη 18/2: Στάση εργασίας σε όλο το Θριάσιο, 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση στην πύλη της «Χαλυβουργικής» στην Ελευσίνα.

Την Τετάρτη 19/2: Στάση εργασίας 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι και κλείσιμο της Εθνικής Οδού στο ύψος του εργοστασίου της «Χαλυβουργικής».

Την Πέμπτη 20/2: Στάση εργασίας 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου της «Χαλυβουργικής».

Την Παρασκευή 21/2: Στάση εργασίας 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι και γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο η εταιρεία είχε προχωρήσει σε απολύσεις και μειώσεις μισθών, επικαλούμενη τους ίδιους λόγους, ενώ τώρα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να κλείσει το εργοστάσιο, αν το αρνητικό κλίμα δεν αντιστραφεί.

Την ίδια ώρα κίνδυνος για ομαδικές απολύσεις εργαζομένων υπάρχει και στην «Χαλυβουργία» Ασπροπύργου. Η εταιρεία είχε θέσει το αίτημα για ομαδικές απολύσεις και στη συνέχεια το απέσυρε ζητώντας από το σωματείο να θέσει προτάσεις για τη μείωση του κόστους εργασίας.

Το Σωματείο Εργαζομένων αρνήθηκε να μπει σε τέτοια διαδικασία διαβούλευσης και η εργοδοσία επανέφερε το θέμα των ομαδικών απολύσεων.

Όπως ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι, η εταιρεία την Τετάρτη 19 Φλεβάρη θα πάει στο υπουργείο Εργασίας για να καταθέσει το αίτημα για τις ομαδικές απολύσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.