ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Για την είσοδο στα αποδυτήρια διαιτητών

Αθώοι Μαρινάκης και Θεοδωρίδης

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης και ο αντιπρόεδρος της ομάδας Σάββας Θεοδωρίδης , οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν στο δικαστήριο από τους δικηγόρους τους Βασίλη Δημακόπουλο (ο πρόεδρος της ΠΑΕ) και Σταύρο Γεωργόπουλο.

Η υπόθεση αφορούσε τη συμπεριφορά τους στο ημίχρονο του τελικού κυπέλλου Ολυμπιακός Αστέρας Τρίπολης , τον Μάιο του 2012, που είχε μπει στα αποδυτήρια των διαιτητών.

«Ενέργειες που δεν θέτουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία του αθλήματος, όπως μια απλή διαμαρτυρία, δεν ποινικοποιούνται. Ο νόμος απαιτεί κάτι παραπάνω από μια αφηρημένη διακινδύνευση. Η απλή είσοδος στα αποδυτήρια των διαιτητών δεν είναι αθέμιτη ενέργεια, αφού δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο στα γήπεδα. Εκτιμώ ότι τα σφάλματα των διαιτητών ήταν τυχαία και συμπτωματικά, άλλωστε πιστεύω εάν οι κατηγορούμενοι ήθελαν να επηρεάσουν δεν θα περίμεναν το ημίχρονο του αγώνα. Θεωρώ ότι η συμπεριφορά τους καθορίστηκε από την αγάπη τους για την ομάδα τους, ο τρόπος τους ήταν άκομψος, αλλά η συμπεριφορά τους υπάγεται στον υπερβάλλοντα ζήλο», είπε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας εισηγούμενος την αθώωση των κατηγορουμένων.

Πρώτος μάρτυρας ήταν ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμενάκης, ο οποίος κατέθεσε πως δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας, αλλά ενημερώθηκε για το γεγονός από τον γιατρό της ομάδας: Kατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης κατέθεσαν ως μάρτυρες και οι διαιτητές της αναμέτρησης.

Ο κ. Μάνταλος κατέθεσε πως βρισκόταν στα αποδυτήρια των διαιτητών, όταν μπήκαν οι Μαρινάκης και Θεοδωρίδης, «ήρθαν και μας είπαν να παίξουμε 50-50. Δεν μπορώ να πω ότι μου φάνηκαν απειλητικοί.

Πρόεδρος: Γιατί να σας πουν κάτι τέτοιο;

Μάνταλος: Στην Ελλάδα πρόκειται για συνηθισμένη έκφραση στον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Πρόεδρος: Τι εννοούσαν όμως; Ήταν κάποιου είδους απειλή;

Μάνταλος: Εγώ τα εξέλαβα περισσότερο σαν ευχή».

Στο ίδιο κλίμα και ο κ. Τριτσώνης, «τέτοια περιστατικά συμβαίνουν δυστυχώς συνέχεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μας είπαν να παίξουμε 50-50, να σφυράμε ο,τι βλέπουμε και να μη φοβόμαστε τίποτα.

Πρόεδρος: Γιατί, εσείς δεν σφυράγατε ό,τι βλέπατε;

Τριτσώνης: Ό,τι βλέπαμε σφυράγαμε».

Την άποψη πως οι Μαρινακης και Θεοδωρίδης δεν έκαναν κάτι παράνομο ή ασυνήθιστο εξέφρασε και ο υπεύθυνος ασφάλειας γηπέδων της ΕΠΟ.

«Εισαγγελέας: Μήπως απλά και μόνο η παρουσία των κατηγορουμένων στα αποδυτήρια ήταν αρκετή για να επηρεάσει τη συμπεριφορά των διαιτητών;

Υπεύθυνος ασφάλειας ΕΠΟ: Όχι, πήγαν απλά για να ευχηθούν καλή επιτυχία, λόγω ευγενείας.

Εισαγγελέας: Είχαν κάνει οι διαιτητές κάποιο λάθος στο πρώτο ημίχρονο;

Υπεύθυνος ασφάλειας ΕΠΟ: Όχι.

Εισαγγελέας: Μήπως έκαναν στο δεύτερο, μετά την επίσκεψη των κατηγορουμένων;

Υπεύθυνος ασφαλείας ΕΠΟ: Ανθρώπινα λάθη γίνονται στο ποδόσφαιρο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.