ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κρυπτογράφηση HTTPS

Ακόμα περισσότερη ασφάλεια στα Gmail

Τη βελτίωση των παραμέτρων ασφαλείας του Gmail ανακοίνωσε ο κολοσσός της Google.

Την ασφαλή σύνδεση HTTPS από οπουδήποτε γίνεται έλεγχος ή αποστολή ενός e-mail θα εφαρμόζει πλέον η Google. Ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείται, την ενδεχόμενη χρήση του λογαριασμού ή από το χώρο πρόσβασης η HTTPS αναμένεται να παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στους χρήστες.

Το εν λόγω είδος κρυπτογράφησης είχε εισαχθεί από την Google στο Gmail από το 2010, όμως στα πλαίσια των βελτιώσεων της υπηρεσίας, ο χρήστης δεν θα έχει, πλέον, τη δυνατότητα απενεργοποίησής της. Ένα άλλο μέτρο ασφαλείας που έχει εισαχθεί αφορά την εισαγωγή κρυπτογράφησης, κάθε ηλεκτρονικού μηνύματος, όταν αυτό κινείται εσωτερικά εντός των servers και των data centers της Google.

Αν και στην ανακοίνωση της εταιρείας δεν κατονομάζεται, η κίνηση αυτή γίνεται ώστε να εξουδετερωθεί η τακτική της NSA (National Security Agency) να υποκλέπτει τα ηλεκτρονικά μηνύματα των χρηστών, όταν αυτά μετακινούνται μεταξύ των data centers της Google. Όπως αναφέρει η εταιρεία, η εν λόγω κίνηση ήταν «κορυφαίας προτεραιότητας, μετά τις αποκαλύψεις του περασμένου καλοκαιριού», δηλαδή μετά τις αποκαλύψεις που πραγματοποίησε ο Edward Snowden.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ηλίας 12:44 23/03/2014

    Δηλαδή θέλετε να μας πείτε πως η Google δεν ήξερε ότι η NSA υποκλέπτει τη δικτυακή κίνηση σε κομβικά σημεία του internet… Έτσι δηλαδή γίνεσαι ο Νο1 κολοσσός στο ίντερνετ? χωρίς να συνεργαστείς με τις αρχές και χωρίς να ξεπουλήσεις τους χρήστες σου? Διακρίνω μια μικρή αφέλεια στο άρθρο.
    Εγώ πάω στοίχημα πως Google δίνει άμεση πρόσβαση στα e-mail στην NSA, χωρίς φυσικά να επηρεάζει το γεγονός αν υλοποιεί HTTP ή HTTPS συνδέσεις.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.