ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Βρυξέλλες και Δουβλίνο σήμερα ο πρωθυπουργός

Επιχείρηση «πολιτική διαπραγμάτευση»

Με μία βαλίτσα στο χέρι είναι σήμερα ο πρωθυπουργός, που μεταβαίνει νωρίς το πρωί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να λάβει μέρος στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Ουκρανία, και από εκεί πετάει κατʼ ευθείαν για το Δουβλίνο το απόγευμα, καθώς εκεί συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για να εκλέξει και επισήμως ως υποψήφιο για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Επιχείρηση «πολιτική διαπραγμάτευση»

Στο περιθώριο δε, των συνεδριάσεων, τόσο σε Βρυξέλλες, όσο και σε Δουβλίνο, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να έχει επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες, σε μία προσπάθεια επιπλέον διαπραγμάτευσης για το ελληνικό ζήτημα. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να έχει συνάντηση μεταξύ άλλων με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ζητώντας στην πραγματικότητα πίστωση χρόνου και στήριξη υπέρ της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα.

Στην ανάγκη «πολιτικής διαπραγμάτευσης» σε υψηλό επίπεδο, άλλωστε, ποντάρει σύσσωμη η κυβέρνηση πλέον, μετά τον σκόπελο στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Στη συνάντησή τους χθες, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησαν στην ανάγκη να μη ληφθούν νέα μέτρα, μεταφέροντας στην πραγματικότητα πολλές από τις εκκρεμότητες στο μέλλον. Βέβαιος ότι θα βρεθούν λύσεις για όλα τα θέματα εμφανίστηκε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας και αυτός λόγο για ανάγκη πολιτικής προσέγγισής τους. Ειδικά στο θέμα των τραπεζών, κινούμενος στο ίδιο πλαίσιο με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, σημείωσε ότι «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αρμοδιότητα που έχει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος να ασκεί εποπτεία και να καθορίζει τυχόν πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες».

Αυτά άλλωστε, είχε υποστηρίξει και νωρίτερα, στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τασσόμενος υπέρ της άποψης να κινηθούν στη γραμμή που χάραξε η ΤτΕ και αν χρειαστεί να μη διστάσουν να λάβουν ακόμα και νομοθετική πρωτοβουλία για την ανακεφαλαιοποίηση. «Έχουμε στη διάθεσή μας επαρκέστατους πόρους, λόγω του δανείου που έχουμε πάρει και του αποθέματος που έχουμε, άρα οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως θωρακισμένες, βρίσκονται θα έλεγα σε προνομιακή κατάσταση σε σχέση με τις τράπεζες πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», είπε, υποστηρίζοντας ότι δεν νοείται διαφωνία σε τέτοια θέματα. Αντιστοίχως, αμετακίνητος φέρεται να εμφανίστηκε στο θέμα του γάλακτος, της διαθεσιμότητας και των ομαδικών απολύσεων, ενώ πιο ευέλικτος υπήρξε σε θέματα όπως η τιμή στα βιβλία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.