ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Οι μάσκες έπεσαν

Η περίπτωση της Ουκρανίας δίχασε και συνεχίζει να διχάζει, τόσο εντός των συνόρων της όσο και εκτός: Και το να ακούγονται φωνές από την πλευρά της Δύσης -και μάλιστα όχι όποιες και όποιες- κατά της πολιτικής που ακολουθήθηκε από Ευρώπη και ΗΠΑ… έχει το ενδιαφέρον του: Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο πρώην Γερμανός Καγκελάριος, τάσσεται υπέρ του Ρώσου Προέδρου, στηλιτεύοντας παράλληλα, τη στάση της Άγκελα Μέρκελ.

Ο πρώην Γερμανός Καγκελάριος επέκρινε την απόφαση της Ε.Ε. και των ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, ενώ παράλληλα, παραλλήλισε την υπόθεση της Κριμαίας με αυτή της Σερβίας το 1999, όπου το ΝΑΤΟ έχει επέμβει στρατιωτικά.

«Είχαμε στείλει τα αεροπλάνα μας στη Σερβία και μαζί με το ΝΑΤΟ βομβάρδισαν ένα κυρίαρχο κράτος, χωρίς ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» τόνισε ο Γκέρχαρντ Σρέντερ. «Γι ' αυτό είμαι επιφυλακτικός στο να κουνάω το δάχτυλό μου σε κάποιον» συμπλήρωσε.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως ο Γκέρχαρντ Σρέντερ παρακινείται από προσωπικά του συμφέροντα, ο 69χρονος πλέον Γερμανός πολιτικός εργάζεται στην κοινοπραξία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream.

Σε κάθε περίπτωση για όσους δεν παρακολούθησαν στενά τα δρώμενα, προκύπτει πλήθος ερωτημάτων για το ουκρανικό ζήτημα. Ο Γιανουκόβιτς ήταν εκλεγμένος με την ψήφο του λαού Πρόεδρος; Και εάν ναι, βάσει ποιων συνθηκών «αγκάλιασαν» οι Δυτικοί την εξέγερση των πολιτών -στην οποία πρωτοστάτησαν και ακροδεξιοί- και «νομιμοποίησαν» την απομάκρυνση του από την Προεδρική καρέκλα; Η επίσκεψη Βεστερβέλε κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων στην Πλατεία Ανεξαρτησίας και η συνάντησή του με ηγέτη της αντιπολίτευσης συνιστούσε ανάμειξη της Γερμανίας στα εσωτερικά της χώρας ή όχι;

Και εάν υποθέσουμε πως ορθώς ανετράπη ο Γιανουκόβιτς, καθώς ο λαός είναι εκείνος που αποφασίζει τελικά και πως επίσης ορθώς βρέθηκε στο Κίεβο ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών… Τότε γιατί είναι κάτι διαφορετικό η απόφαση του λαού της Κριμαίας να πάρει με δημοψήφισμα την τύχη του στα χέρια του, αλλά και η απόφαση της Ρωσίας να εμπλακεί ..με τον τρόπο της, στις εκεί εξελίξεις;

Ίσως κάτι διαφεύγει από όλους μας σε αυτή την υπόθεση, αλλά η αίσθηση που μένει τελικά είναι πως … οι μάσκες έπεσαν: Και νόμος είναι το δίκιο… του ισχυρού.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.