ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μύδροι» για τη συμφωνία

Τσίπρας: Κυβέρνηση και τρόικα μαγειρέψανε τα νούμερα

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και την τρόικα εξαπέλυσε οΑλέξης Τσίπρας κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μηλιού  «Από την κρίση στην κυβέρνηση της Αριστεράς» (εκδόσεις «Πεδίο»).

Ένα μεγάλος μέρος του βιβλίου αναφέρεται στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, και όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, ο συγγραφέας το κάνει «για να ξεκαθαρίσει ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν διαπραγματεύονται στην πραγματικότητα για την ουσία, που είναι η πολιτική λιτότητας και το κοινωνικό μοντέλο ανάπτυξης, αλλά μόνο για το πώς θα εκβιάσουν το λαό για να περάσουν τα μνημονιακά μέτρα. Κάτι που φάνηκε ολοκάθαρα πλέον στο τελευταίο σίριαλ της δήθεν διαπραγμάτευσης».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «δεν εκβίαζε η τρόικα την κυβέρνηση, ούτε η κυβέρνηση τη τρόικα. Από κοινού ψάχνανε να βρουν τον τρόπο ώστε να μαγειρέψουν τα νούμερα και να βγουν και στους δύο. Να χουν και το σκύλο χορτάτο και τη πίτα ακέραιη». Επίσης, επισήμανε, ότι, όπως αναφέρει και ο συγγραφέας του βιβλίου, «τρόικα και μνημονιακές κυβερνήσεις κάθονται από τη μια πλευρά του τραπεζιού και η άλλη πλευρά είναι κενή. Όταν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα καθίσει με μεγάλη αυτοπεποίθηση στην άλλη πλευρά του τραπεζιού. Επιτέλους, θα σταματήσει η άλλη πλευρά να είναι άδεια».

Όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας «η αυτοπεποίθησή του αυτή θα προέρχεται από την στήριξη που θα έχουμε από την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, τα συμφέροντα της οποίας η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, θα υπηρετεί. Θα είναι μια κυβέρνηση που θα έχει την ενεργή στήριξη του λαού αλλά και των εργαζομένων και των κινημάτων, πέρα από τα σύνορα της χώρας μας. Εκεί ακριβώς βασίζεται όλη η στρατηγική μας για τη διαπραγμάτευση, την οποία σκιαγραφεί ο Μηλιός στο βιβλίο του».

Αναφερόμενος στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου, το οποίο ασχολείται με τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε πως «στην πραγματικότητα η νίκη της Αριστεράς για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα είναι η αρχή σημαντικών πολιτικών εξελίξεων και ανακατατάξεων προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας. Θα είναι σαν η Ελλάδα να δείχνει το δρόμο στους λαούς της Ευρώπης».

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Γιάννης Μηλιός, τόνισε ότι πως «πεποίθηση μου, για τον αγώνα που κάνουμε, είναι ότι υπάρχει εναλλακτική λύση, πάμε να αντιστρέψουμε το σχέδιο που συγκεντρώνει πλούτο και εξουσία σε λίγα χέρια, καταργώντας δικαιώματα και περιουσίες προς όφελος λίγων».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.