ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ο χρόνος πιέζει

Γιατί βιάζονται οι ανακρίτριες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Επτά μήνες μετά τις συλλήψεις και τις πρώτες προσωρινές κρατήσεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής κι ενώ η δικαιοσύνη βρίσκεται στην τελική ευθεία της μεγάλης έρευνας, οι εφέτες-ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου ...αναμένουν στο ακουστικό τους την απόφαση της Βουλής για την άρση ή μη της ασυλίας σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Η καθυστέρηση στην απάντηση επί του αιτήματος που έχουν ήδη διαβιβάσει στη Βουλή από τον περασμένο Φεβρουάριο εξελίσσεται σε γρίφο για την ίδια την ανάκριση.

Και αυτό συμβαίνει ,όπως και σε πολλές άλλες υποθέσεις, γιατί ...τρέχουν δεκαοκτάμηνα - ανώτατα όρια προσωρινής κράτησης για όλους τους κατηγορούμενους - για 29 εμπλεκόμενους, βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Γιατί είναι αγκάθι η καθυστέρηση στην απάντηση του ανακριτικού αιτήματος;

Γιατί μέσα στο δεκαοκτάμηνο δεν θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μόνο η δικαστική έρευνα, αλλά και όλα τα επόμενα δικονομικά στάδια. Κάτι που μεταφράζεται ως εξής:

μέχρι τη λήξη του ορίου του 18μηνου θα πρέπει να έχουν απολογηθεί και οι δεκαέξι βουλευτές για τους οποίους εκκρεμεί η απόφαση της βουλής,

να έχει διαβιβαστεί επίσημα η σχετική απόφαση, να συνταχθούν τα κατηγορητήρια,

να σταλούν οι κλήσεις προς απολογία,

να τους δοθεί η αναγκαία προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους,

να αποφανθούν ανακρίτριες και εισαγγελέας και

να εξετάσουν και τους προταθέντες μάρτυρες εκ μέρους των κατηγορουμένων.

Κ αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος της ανάκρισης η ογκωδέστατη δικογραφία θα περιέλθει στα χέρια του εισαγγελέα εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου και μετά να ακολουθήσει η έκδοση βουλεύματος με το οποίο οι δικαστές του συμβουλίου εφετών Αθηνών θα αποφαίνονται για την παραπομπή η μη των εξήντα έξι και πλέον κατηγορουμένων.

Όλα αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά οι δικαστικές λειτουργοί και για το λόγο αυτό έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στους βουλευτές,οι οποίοι έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα να αποφανθούν για την άρση ή μη της ασυλίας των βουλευτών.

Και μέχρι σήμερα επισήμως,όπως λένε δικαστικές πηγές, δεν έχουν επισήμως ενημερωθεί για καμία απόφαση της βουλής. Και ένα είναι βέβαιον ότι σε καμία περίπτωση οι δικαστές δεν μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα τους με όσα διαβάζουν στις εφημερίδες και ακούν στην τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.