ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελίες Τσίπρα από τη Σύρο

«Χαρίζουν τις τράπεζες στους ολιγάρχες»

Νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Σύρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επιμένοντας στην τακτική της πόλωσης που έχει χαράξει ήδη από την συζήτηση-ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε στους Συριανούς πως το δίλημμα είναι «ή υποταγή ή αντίσταση» και, αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, είπε: «Είδατε τι έγινε προχτές στη Βουλή. Ένα νομοσχέδιο 800 σελίδων, που χαρίζει τις τράπεζες στους ολιγάρχες, δίνει τη χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα, παγιώνει τον πετσοκομμένο κατώτερο μισθό ως μόνο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, διαλύει ότι απέμεινε από το εργασιακό καθεστώς προστασίας των εργαζομένων, το έφεραν στη Βουλή σε τρία άρθρα», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει ότι η Βουλή «δεν μπορεί να επιβάλει ποινές και θυσίες στην κοινωνία με συνοπτικές διαδικασίες στρατοδικείου».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι «χαρίζουν δισεκατομμύρια με διαδικασίες μαφίας» και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Αναδείχθηκε χωρίς αμφιβολία πρωταθλητής όχι μόνο της στρεψοδικίας, της μετατροπής του συντάγματος σε κουρελόχαρτο. Όχι μόνο της εμπάθειας κατά των πολιτικών του αντιπάλων, αλλά και πρωταθλητής της χυδαιότητας», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, επισήμανε: «Εσείς είστε η διέξοδος. Ο ελληνικός λαός είναι η διέξοδος. Δύο είναι οι επιλογές: Ή να συνεχίσει η σημερινή κυβέρνηση που εκφράζει τη σήψη του πολιτικού συστήματος, τα συμφέροντα των δανειστών και της διαπλοκής ή να την ανατρέψει ο λαός με τη ψήφο του και να δώσει εντολή κοινωνικής σωτηρίας σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.