ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να αντιδράσει το ΠΑΣΟΚ

Καρχιμάκης: Μέσω τροπολογίας η ληστεία του πολίτη από το δημόσιο

«Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή επαναθεσμοθετείται η ληστεία του δημοσίου σε βάρος του φορολογούμενου πολίτη», καταγγέλλει με παρέμβασή του ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, θυμίζοντας ότι σε προηγούμενο νόμο είχε προβλεφθεί και αποσύρθηκε.

«Με την τροπολογία επανέρχεται κάτι που είχε αποσυρθεί το 2013», λέει. «Αναφέρει λοιπόν οτι θα παραχωρείται στο δημόσιο ακίνητο του οφειλέτη φορολογουμένου ανεξάρτητα απο το αν η αντικειμενική αξία του ακινήτου ειναι μεγαλύτερη του χρέους», σημειώνει ο κ.Καρχιμάκης, συμπεραίνοντας ότι κατά την τροπολογία είναι ‘ανεπίτρεπτο’ να επιθυμεί ο πολίτης που οφείλει στην εφορία ένα ποσόν που αδυνατεί να πληρώσει, να μεταβιβάσει το ακίνητο του στο δημόσιο προκειμένου να πληρώσει την οφειλή του. Και αν το ακίνητο αξίζει περισσότερο από την οφειλή, το ελληνικό δημόσιο δεν θα επιστρέφει την διαφορά ,μεταξύ του ύψους της οφειλής και της αξίας του ακινήτου, παρατηρεί.

«Εδώ λοιπόν επανέρχεται με τροπολογία η αναγκαστική ληστεία σε βάρος του φορολογουμένου πολίτη και της ιδιοκτησίας του», συμπεραίνει ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, καλώντας το κόμμα του να αντιδράσει άμεσα με κάθε τρόπο σε αυτή την απαράδεκτη διάταξη –εφόσον όντως έχει κατατεθεί ως τροπολογία προς ψήφιση στην Βουλή- υπερασπιζόμενο το δικαίωμα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μανολης 14:52 26/04/2014

    Αλλη μια επιτυχια της συγκυβερνησης. Εσεις ομως περα απο την καταγγελια τι κανετε; Σε ποια οργανα μπορει να γινει συζητηση οταν καταστρεφατε την κομματικη βαση δεν ταειδατε;εμεις ειχαμε ποιο ξεκαθαρη εικόνα; τωρα καντε το καθηκον σας ανασυγκρότηση και συνταξιοδοτηση ολης της ηγετικης ομαδας σε νεο συστατικο συνεδριο.

  2. nnikolaou 7:54 26/04/2014

    Οσο και να φωναζεις ο εφυης δεν αφηνει τον θρονο του για τετοια ψιλοπραγματα.Δεν τον αφησε
    για πολυ χοντρυτερα,Ξυπνηστε σας πηραμε χαμπαρι,Τζαμπα μαγκες που στο τελος μια επιπλεον
    λεξη την βαφτιζετε τροποποιηση και τα ψηφιζετε ολα

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.